9 Temmuz 2020 Perşembe

GRİBİ KESEN ŞİFALI BİTKİLER


Hastalık denilince akla ilk olarak grip gelir. Özellikle havaların soğuduğu kış mevsiminde grip bir salgın haline gelir. Tedavi edilmeyen gripler bronşit ve zaatüreye çevirir. Evde basit yöntemlerle gripten kurtulabilirsiniz. Uzmanların grip konusunda tavsiye ettiği şifalı bitkiler şunlardır:

EKİNEZYA: Vücuda güç verip bağışıklığı güçlendiren ekinezya çayını günde 2 bardak içmelisiniz.



ZENCEFİL:  Arabistan’dan ülkemiz kültürüne yerleşen zencefil üst solunum yolları hastalıkları tedavisinde kullanılır. Baş ağrısını dindirip iltihap gideren zencefil akciğerde biriken toksinlerin atılmasını sağlar.

SARIMSAK: Kansere iyi gelen sarımsak gribi kısa sürede keser. Salatalarda ve yemeklerde sarımsak kullanabilirsiniz.

ZERDEÇAL: Boğaz ağrısını dindiren zerdeçal içinde yer alan kurkumin maddesi kanser riskini düşürür. Gribi kesen zerdeçalları aktarlardan temin edebilirsiniz.

LİMON: Grip denilince akla ilk gelen bitki limondur. Nane ile limon karışımı gribi kestiğini sokaktaki çocuklar bile bilir. Geçmişten günümüze en çok kullanılan grip tedavi ilacıdır nane ve limon karışımıdır

NANE ÇAYI: Vücuda kuvvet veren nane çayı c vitamini yönünden zengindir. Boğaz iltihabını gideren nane çayı gribi kısa sürede keser.

YEŞİL ÇAY:  Vücuttaki zararlı toksinleri atan yeşil çay vücuda kuvvet verir. Zayıflamaya iyi gelen yeşil çay gribi kısa sürede yok eder.

IHLAMUR: Gripten sonra oluşan boğaz ağrısını dindirip, boğazdaki tahrişi gideren ıhlamur grip için ilaç niteliğinde bir şifalı bitkidir.

ADAÇAYI: Grip, nezle, farenjit gibi üst solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılan adaçayını sabah akşam çay niyetine içebilirsiniz.

KUŞBURNU: Nefes almayı kolaylaştıran kuşburnu boğazda yanmayı kesip gribin etkilerini yok eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder