22 Temmuz 2020 Çarşamba

Patates Suyunun Özellikleri


Fitokimyasal ve vitamin açısından zengin olan patates besleyici ve faydalı bir doğal üründür. Başta mide rahatsızlıkları olmak üzere pek çok sağlık sorunlarına çözümünde önemli rol oynar. 



C VİTAMİNİ: Patates suyu yüksek oranda C vitamini içerir. Vücudun demir emmesine ve kan damarlarında kalojen oluşmasına yardımcı olur. İçerdiği C vitamini sayesinde şişkinliği hafifletip ödemi söker atar. Cildi parlatıp tahriş oluşumunu azaltır.

B VİTAMİNİ: Bir bardak patates suyu günlük B-1 ve B-3 vitamin ihtiyacının yaklaşık % 40’ını karşılar. B vitaminleri vücuda giren karbonhidratların glukoza dönüşmesini sağlar. Glukoza dönüşen karbonhidratlar vücudun enerji ihtiyacını karşılar.  B vitamini beyin ve sinir sistemini güçlendirip, karaciğer sağlığını korur.

POTASYUM: Patates potasyum bakımından zengindir. Bir porsiyon patateste 1,46 mg potasyum bulunur. Bu değer bir insanın ihtiyaç duyduğu potasyum miktarının % 31’ini oluşturur.

DEMİR: Patates içinde bol miktarda demir bulunur. Demir vücudu zihinse tutan temel bileşenlerden birisidir. Kan hücrelerinin sağlıklı kalmasını sağlar. Vücut içinde oksijen devir daimine yardımcı olur.

Patates Suyunun Faydaları


ANTİOKSİDAN KAYNAĞI: Patatesler; flavonoidler, karotenoidler ve fenolik asitler bakımından zengindir. Bu bileşikler zararlı molekülleri nötralize eder. Böylece vücut içerisinde antioksidan olarak görev yapmış olurlar. Serbest radikaller olarak bilinen bu zararlı moleküller kalp hastalıkları, diyabet ve kanser gibi tedavisi güç hastalıkların riskini arttırır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER: Patates özel bir tür nişasta içerir. Vücut bu nişastayı parçalamakta zorlanır. Vücut bu nişastayı parçalayamayıp hepsini emer. Emilen nişasta kalınbağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişmesini sağlar.

DOYURUCUDUR: Patatesin besin değeri yüksektir. Doyurucu bir sebzedir. Patates doygunluğu arttırdığı için kilo vermeye yardım eder.

ENERJİ VERİR: Patates içinde bulunan doğal şekerler mükemmel bir enerji kaynağıdır.

ÜLSER TEDAVİSİNE YARDIM EDER: Patates suyu çok iyi bir antasit kaynağıdır. Bağırsaklardaki asidin dengelenmesini sağlar. Mide ülserinin tedavi edilmesine yardımcı olur.

YARALARI İYİLEŞTİRİR: C vitamin kaynağı olan patates suyu kalojen üretimini arttırıp yarların iyileşme sürecini hızlandırır.

HEMOROİDİ TEDAVİ EDER: Çiğ patates suyu şişen hemoroitlerin büzülmesini sağlar. Hemoroit ağrılarını kısa sürede dindirir.

SAÇ SAĞLIĞINA İYİ GELİR: Patates suyu saç sağlığı için çok güçlü bir antioksidandır. Saç derisinde meydana gelen kepek oluşmasını önler. Saç derisi kuruluğu ve iltihap kapmasını önler. Kökten uca patates suyu ile saça masaj yapmak saç tellerini kuvvetlendirip parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder