27 Temmuz 2020 Pazartesi

Zerdeçal


Çin ve Hindistan’da yaygın olarak yetişen zerdeçal zencefil ailesinin bir üyesidir. Tonik ve kan temizleyicisi olarak kullanılan zerdeçal özellikle kozmetik sektöründe kullanılır. Krem ve banyo sabunu yapımında kullanılan zerdeçal kesik, yara ve yanıkları kısa sürede iyileştirir.




Zerdeçalın faydaları nelerdir?


1-KANSERİ ÖNLER: Zerdeçal içinde yer alan curcumin maddesi kanser hücrelerinin ölümünü hızlandırır. Tümörlü kanser hücrelerinin bölünmesini durdurur.

2-HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR: Kahvaltıda 1 gram zerdeçal tüketimi diyabetin ilk evresinde ve bilimsel becerilerinde azalma bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiği tespit edilmiştir. Hintliler her gün kahvaltıda 1 gram zerdeçal tükettiği için Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri görülme sıklığı daha azdır.

Zerdeçal Kullanımı


Zerdeçal yağda çözünen bir bitkidir. Bu özelliği sayesinde içerisindeki faydalı bileşenler vücudumuz tarafından alınır. Zerdeçalı yemeklerde kullanırken çok dikkat etmelisiniz.  Zerdeçal karabiber ile birlikte kullanıldığı zaman biyo-yararlılığı artar. Bu yüzden zerdeçal ile karabiberi yakın yerlerde bulundurmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder