24 Temmuz 2020 Cuma

SİVİLCELERE İYİ GELEN ŞİFALI BİTKİLER


Sivilceler ergenlerimiz için kimi zaman kâbus haline gelir. Sivilceden kurtulmak için birçok yöntem kullanılır. Sivilceden kurtulmak için uzmanların önerdiği yöntemleri sizler için özel olarak araştırdık. Uzmanların tavsiye ettiği şifalı bitkiler şunlardır:



IHLAMUR: iltihap kapan sivilceleri kurutur. Bir avuç ıhlamuru 1 litre su içine koyup kaynatın. Kaynattığınız karışımı sivilceye sürün. Bu uygulama sivilceden kurtuluncaya kadar uygulanır. Ihlamurun içine papatya koyarak özel bir karışım hazırlayabilirsiniz.

ISIRGAN OTU: Isırgan otu kozmetik sektöründe yoğun olarak kullanılır. Bir bardak su içine 3 tutam ısırgan otu koyup sivilceli bölgeye sürün. Bu uygulamayı dünde en az 2 defa uygulayın. Karışımı pamuk yardımı ile sürün.

LİMON SUYU: Limon suyunu sıkıp pamukla sivilceli bölgeye sürün. Limon içindeki asitler ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlar. Limon vücudu temizler.
Kaynak su içine limon ekleyip buhar tedavisi yaparak cilt lekelerinden ve sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Bu uygulamayı günde 2 defa uygulayın.

ALOE VERA: Cilt temizleme özelliğine sahip aloe vera ile sivilcelerinize elveda diyebilirsiniz. Kozmetik sektöründe yoğun olarak kullanılan aloe vera cilt lekelerini temizler.

AMARANT BİTKİSİ: Amarant bitkisini kaynatıp temiz bir bezle sivilceli alana sürerek kısa sürede sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder