1 Temmuz 2020 Çarşamba

Uykusuzluğa İyi Gelen Şifalı Bitkiler


Sağlıklı bir yaşam sürmek, güne zihinde başlamak için düzenli bir uyku çekmek çok önemlidir. Uykusuz geçen günün ardından gün boyunca işlerinize konsantre olamaz, enerjinizi işlerinize tam olarak yansıtamazsınız. Gün verimsiz ve kısır geçer. Uyku sorunu çekiyorsanız uzmanlar uykusuzluğa iyi gelen şifalı bitkileri tüketmenizi tavsiye eder. Uzmanların uykusuzluk konusunda önerdiği şifalı bitkiler şunlardır:

KEDİ OTU:

Kediotu uykuya dalmaya yardım eder. Hızlı ve sağlıklı bir uyku için kapsül olarak alınan 400-900 mg kedi otunu yatmadan 30 dakika önce almalısınız. Uykudan önce 10-15 dakika sıcak suda demlenen kedi otu çayı uykusuzluğu giderir.


TUTKU ÇİÇEĞİ

Diğer adı çarkıfelek çiçeği olan tutku çiçeğinin hafif bir yatıştırıcı etkisi vardır. Uyku ilaçlarının içine konan tutku çiçeğinin tadının ve kokusunun hoş olması uykusuzluk sıkıntısı çeken kişiler tarafından çokça tercih edilmesini sağlamaktadır.

LAVANTA

Yatıştırıcı kokusu ile lavanta kişiyi uykuya teşvik eder. Uykudan 30 dakika önce lavanta yağı koklamak uykunun kalitesini arttırır. Lavanta hafif derecede uykusuzluk çekenler için çok etkili bir şifalı bitkidir.

GİNKGO BİLOBA:

Uykuya dalmayı kolaylaştıran ve stresi azaltan ginkgo bilobanın birçok faydası var.

SARI PAPATYA

Yatıştırıcı bir etkiye sahip olan sarı papatya uyku sorunu yaşayan kişiler tarafından çok sık tercih edilmektedir. Kişiyi yatıştıran, stres ve anksiyete gibi uykusuzluğa sebep olan psikolojik etmenlerin önüne geçip uykuya dalmayı kolaylaştırır. Hiçbir yan etkisi olmayan papatya çayını her yaştan insan güvenle kullanabilir.

LİMON OTU ÇAYI:

Uykusuzluk belirtilerini ve kaygıyı tedavi eden limon otu çayı birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılır. Keskin kokusu ve tadı sayesinde çayı lezzetlendiren limon otu çayı sakinlik uyandırır. Stresi yatıştıran ve kasları gevşeten limon otu uykuya dalmayı kolaylaştırır.

NANE ÇAYI:

Uyumadan önce 1 bardak nane çayı içmek mide problemlerini giderip uykusuzluk sorununu çözer. Nane çayı mide yatıştırıcı etkisi ile reflü gibi mide rahatsızlıklarını azaltıp uykuya dalmayı kolaylaştırır.

LAVANTA ÇAYI:

Tatlı ve hafif bir çay olan lavanta çayı uykuya dalmadan önce sakinleşmenizi sağlar. Yoğun bir günün ardından 1 bardak lavanta çayı kaslarınızı gevşetip sizi arındırıp rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

YEŞİL ÇAY:

Yeşilçay birçok farklı bitki yapraklarının karışımı ile oluşur. Antioksidan kaynağı yeşilçay sakinleşmenize yardımcı olduğu gibi kanser gibi ciddi hastalıkların riskini de azaltır.

PAPATYA ÇAYI:

Yaygın olarak kullanılan papatya çayı sakinleştirici etkisi ile kaygı ve stresi azaltıp rahat bir uyku çekmenizi sağlar. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder