23 Temmuz 2020 Perşembe

SAÇ DÖKÜLMESİNE İYİ GELEN ŞİFALI BİTKİLER



Saç dökülmesi en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisidir. Saç dökülmesi hep yaşlanmaya bağlanır. Yaşlanma dışında birçok farklı neden saç dökülmesine neden olur. Saç dökülmesini engellemek için şifalı bitkiler dünyasından faydalanabilirsiniz. Sizler için bu yazı dizimizde saç dökülmesini önlemek için yapabileceğiniz basit uygulamaları araştırdık. Sağlam kaynaklar tarayarak, uzman görüşleri alarak bu yazı dizimizi hazırladık.



ZEYTİNYAĞI-HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı karışımını deriye masaj yaparak sürüp 30 dakika sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulama saçların dökülmesini engelleyip saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlar.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI-ALMA YAĞI: Bu karışım saçların uzamasını, kuru saçların nem kazanmasını, kaşınan saç derisinin iyileşmesini sağlar. Karışımın saç diplerine kadar işlemesi için sabaha kadar bekleyin. Bu işlemi 1 hafta boyunca her gün uygulayın. Saçlarınızın kısa sürede uzadığını göreceksiniz.

SARDUNYA YAPRAĞI: Sardunya yaprağını 30 dakika kaynayan su içine atıp bekleyin. Suyu bir kap içine süzdürüp karışımı haftada 2 kez uygulayın.

MARUL: Bit demet marul yaprağını püre haline getirin. İçine taze sıkılmış ıspanak suyu katın. Bu karışımı haftalık olarak saç derisine uygulayın.

BİBERİYE: 1 tutam biberiye yaprağını kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Biber suyunu süzdürüp her gün saçlarınızı durulmak için kullanın. Biberiye suyunu 3 gün buzdolabında muhafaza edin.

HOROZİBİĞİ ÇİÇEĞİ: Horozibiği çiçeğinin yaprağını suyun içine atıp 15 dakika kaynatın. İlaç olarak her gün hazırlayın. Saçları durulamadan 1 saat önce sıcak su ile masaj yapın. Bu uygulama saçların gençleşmesini ve yumuşamasını sağlar.

KINA: Saçları güçlendiren kına ülkemize Hindistan’dan gelmiştir. Saçların parlak ve güçlü görünmesini sağlar. Saç tellerinin kırılmasını engelleyen kına içinde zengin saç bakım ürünleri yer alır.

YONCA SUYU: Saç köklerini besleyen yonca suyu saçların incelmesini engelleyerek saç dökülmesini önler. Sıvısı havuç suyuyla içildiği zaman sakinleştirici olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder