26 Temmuz 2020 Pazar

Şifalı Bitkiler Nerede Nasıl Kullanılmalı?


MORARMALAR İÇİN: Bir tarafınızı bir yere çarptığınız zaman derinin altındaki kılcal damar çatlar. Deri altına kan yayılarak o bölgenin morarmasına neden olur. Buz şişlikleri indirirken maydanoz ise morarmaları iyileştirir. Bu ikiliyi karıştırarak berelenme ve çürüklerin ilacı hazır demektir. Bir avuç maydanozu 1 bardak su içine yarı erimiş kar görüntüsü alana kadar blendırda karıştırın. Buz kalıplarını yarısına kadar doldurun. İnce bir beze sardığınız maydanozlu buzu berenin üzerinde gezdirin. Maydanozlu buz küçük yanıklarda da işe yarar.

AĞIZ KOKUSUNU İÇİN: Kendine özgü tadı ve kokusu ile nane ağız kokusuna neden olan mikropları öldüren güçlü bir antiseptiktir. İhtiyaç duyduğunuz her an nane çayı içerek ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.



KEPEK İÇİN: Kepek sorununu gidermek için kekik kullanabilirsiniz. 4 çorba kaşığı kuru kekiği 2 bardak su içine atıp 10 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirip soğumasını bekleyin. Elde edilen kekik suyunu saçlarınıza masaj yaparak sürün. Kepek için diğer bir şifalı bitkimiz biberiyedir. 1 fincan kaynar suyun içine 2 çorba kaşığı biberiye atarak kuvvetli bir biberiye çayı yapabilirsiniz. Bu çayı 20 dakika demleyin. Demleme işinden sonra süzüp soğumasını bekleyin. Çayın içine birkaç damla biberiye yağı damlatın. Bu çayı saçınızı şampuanladıktan sonra durulama suyu olarak kullanın.

İSHALİ İÇİN: Şiddetli ishal durumlarında vücut susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya demektir. Tarçın ishali kısa sürede keser. Kurutup toz haline getirilmiş olan tarçını 1 bardak su içine katıp 10 dakika demlemeye bırakın. Tarçını bu şekilde ishal kesilinceye kadar kullanabilirsiniz.

ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN: Civanperçem gözeneklerinizi açıp terlemenizi sağlar. Ateş düşmesine yardımcı olan uçucu yağlar içerir. Fincan içine 1 çorba kaşığı civanperçem katıp 10 dakika boyunca demleyin. Bu çaydan 2 fincan içince terlemeye başlarsınız. Terlemeye başlayınca yeteri kadar içtiğiniz anlamına gelir. Ateş düşüren bir diğer bitkimiz mürver çiçeğidir. Üşütme ve nezle nedeniyle oluşan yüksek ateşi kısa sürede düşürür. Yüksek ateşi dindirmenin yanı sıra burun tıkanıklığını da açmaya yardımcı olur. Kurutulmuş mürver çiçeğinden çay yapmak için 1 fincan içine 2 çay kaşığı bitki koyup üzerine kaynar su doldurun. Üstünü bir bezle kapatıp 15 dakika demlemeye bırakın. Günde 3 fincan tüketebilirsiniz.

GAZ SORUNU İÇİN: Fazla gaz karın ağrısına yol açar. Gaz sorunundan kurtulmak için 1 çay kaşığı rezene tohumu çiğneyin. Rezene vücutta biriken gazın çözülmesini saplar. Kas spazmını gevşeterek sindirim sistemini rahatlatır. 

BAŞ AĞRISI İÇİN: Zonklayan baş ağrısından kurtulmak istiyorsanız zencefil çayı tüketmelisiniz. Başınızdaki zonklayan damarı yatıştıran zencefil vücudun ağrı algılayıcı kimyasallarının üretimini yavaşlatır. Zencefil çayını hazırlamak için yarım çay kaşığı zencefil 1 fincan sıcak suyla karıştırın.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN: Sarımsak kandaki kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmek için kullanılır. Bolca taze sarımsak tüketip günde iki kez 320 miligram sarımsak özsuyu için.

MİDE EKŞİMESİ İÇİN: Spazm önleyici zencefil mide kaslarını rahatlatıp mide asidinin yukarı çıkmasını önler. Tadı çok keskin olan zencefil midesi hassas olanlara yaramayabilir. Yemeklerden 15 dakika önce 1 bardak zencefil çayı tüketin. Zencefili hem kök hem de toz halinde kullanabilirsiniz.

ADET SANCILARI İÇİN: Adet sancılarını dindirmek için kara alıç tüketebilirsiniz. 1 fincan içine 2 çay kaşığı kurutulmuş kara alıç ekleyin. 10 dakika kaynadıktan sonra soğuması için bekletin. Günde en az 3 defa için. Şiddetli ağrı çekiyorsanız adet döneminden birkaç gün önce bu çayı içmeye başlamalısınız.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU İÇİN: Çok iyi bir idrar sökücü olan maydanoz idrar yollarında meydana gelen enfeksiyonu kısa sürede iyileştirir. Çay yapmak için 1 dal ezilmiş maydanozu 1 bardak kaynar suyun içine katın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Enfeksiyon geçene kadar günde 2 bardak tüketin.

BOĞAZ AĞRISI İÇİN: C vitamin bakımından zengin olan kuşburnu boğaz ağrısını kısa sürede iyileştirir. Çay olarak tüketildiğinde kana hızlı bir şekilde karışan kuşburnu boğazda meydana gelen tahrişleri yok eder. Bir kaba 2 çorba kaşığı kuşburnu koyup 1 bardak su ekleyip 30 dakika kaynatın. Kahve filtresinden geçirerek süzdürün. İçine taze sıkılmış limon suyu ve bal koyun. Karışımı günde 3 defa tüketin. Boğaz ağrısı için adaçayı ve okaliptüs karışımı çay da tüketebilirsiniz. Bu karışımın içinde yanmayı engelleyen anti bakteriyel özellikler sayesinde boğaz ağrısı yatışır. 250 ml kaynamış suyun içine 2 çay kaşığı adaçayı ve okaliptüs yaprağı atıp 20 dakika demleyin. Soğuduktan sonra gün içinde ihtiyaç duyduğunuz her an gargara yapın.

HAFIZA İÇİN: Unutkanlık ve adapte olma sorunu çeken kişiler biberiye yağı koklaması gerekir. 1 mendil içine birkaç damla biberiye yağı damlatıp koklayın. Cebinizde veya çantanızda taşıyıp ara sıra koklamak hafızaya iyi gelir. Bu bitkinin hafıza ve konsantrasyonu iyileştirici özelliği vardır.

SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN: Zencefil içinde virüs öldürücü maddeler yer alır. Bu maddeler enfeksiyonu önleyip, ağrıyı ve ateşi düşürür. Öksürüğü bastıran zencefil aynı zamanda sakinleştirici bir özelliğe sahiptir. 3 santim uzunluğundaki taze zencefil kökünü dilimleyin. 2 bardak su ile karıştırıp 20 dakika boyunca kaynatın. İçine yarım limon suyu ve bal katıp tatlandırın.

YANIKLAR İÇİN: Küçük yanıklar için aynısafa çiçeği ve eşekkulağı karışımından yapılan merhem derinin onarmasını sağlar. Bu karışım küçük yanık ve haşlanmalarda etkilidir. Kızarıklık, şişkinlik, sızıntı gibi belirtiler olduğunda bu karışımın kullanılması tavsiye edilmez. Eşekkulağı deri hücre yenilenmesini hızlandırıp yanık yüzeyini iyileştirerek enfeksiyonlu bölgenin altta kalmasına neden olur.

PAMUKÇUK İÇİN: Ağzınızda pamukçuk olmuşsa yemek yerken çok zorlanırsınız. Bu durumu gidermek için greyfurt özü tüketin. 1 bardak suya 5 damla greyfurt özü damlatıp günde 3 kez ağzınızı bu karışımla çalkalayın.

DİŞ AĞRISI İÇİN: Diş ağrınızı dindirmek için dişinizi 1 damla karanfil yağı ile ovalayın.

KULAK AĞRISI İÇİN: İyi bir bakteri savaşçısı olan sarımsak aynı zamanda bağışıklık sistemi güçlendirir. Ağrıyan kulağa 3 damla sarımsak yağı damlatın. Bunu günde 3-4 defa kulak ağrınız geçinceye kadar tekrar edin. Kulak zarınızda yırtılma varsa bu karışım işe yaramayacaktır. Bu durumda vakit kaybetmeden mutlaka bir kulak uzmanına görünmeniz gerekir.

ALERJİ İÇİN: Alerji gözde sulanmaya neden oluyorsa göz otu kullanın. Göz otu gözün arkasındaki oküler zarları kuvvetlendirerek, göz sulanmasını önler. Günde üç kere 1-4 miligram göz otunu suda eritip için.

ROMATİZMA İÇİN: Romatizma ağrısı için aksöğüt kabuğu önerilir. 1 fincan aksöğüt kabuğu çayı ağrılı eklemleri rahatlatır. Çayını yapmak için 1 çay kaşığı aksöğüt kabuğunu kaynayan suyun içine atıp 15 dakika demlenmesini bekleyin. Kabuklarını süzüp günde 3 kere için. Dulavrat otu ve karahindiba karışımı da romatizma ağrısını dindirir. 1 çay kaşığı dulavrat otu ile 1 çay kaşığı karahindiba kökünü 3 bardak su içine katıp 10 dakika kaynatın. Bu çayı gün boyunca romatizma ağrısından kurtuluncaya kadar için. Tadı biraz acı olabilir. Bu durumda içine bal katıp karışımı tatlandırabilirsiniz.

ASTIM İÇİN: Meyan kökü içinde astım krizini hafifleten bileşenler bulunur. 1 çorba kaşığı dolusu meyan kökünü 1 bardak su içinde 10 dakika boyunca kaynatın. Süzdükten sonra çay gibi sıcak olarak için. Meyan kökünden yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin uzak durması gerekir.

SIRT AĞRISI İÇİN: Ağrı kesici, antiseptik yanma giderici öküzgözü yağı aynı zamanda sırt ağrısını giderir. Aktarda çok rahat bulabileceğiniz öküzgözü yağını sırt ağrısını gidermek için sırtınıza sürebilirsiniz.

SEDEF HASTALIĞI İÇİN: Deri hastalıklarına iyi gelen keten tohumu sedef hastalığına da iyi gelir. Yiyecek ve içeceklere günde 1 çorba kaşığı keten tohumu ekleyip tüketebilirsiniz.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder