3 Temmuz 2020 Cuma

İştahınızı Arttıracak Sağlıklı Bitkilerle Tanışın


Şifalı bitkiler doğa ananın bize en büyük hediyesidir. Baş ağrısından, tansiyona, böbrek rahatsızlıklarından cilt rahatsızlıklarına kadar her türlü sorunun çözümünde şifalı bitkiler etkin rol oynuyor. Zayıflamak isteyenler içinde son yıllarda şifalı bitkiler büyük çözüm sunar. Doğru kullanıldığı zaman kilo alma sorunuzu ortadan kaldıran şifalı bitkiler şunlardır:

PAPATYA: İştah arttıran papatyayı çay ve kür olarak kullanabilirsiniz. Papatyayı kurutarak kendi doğal çayınızı hazırlayabilirsiniz. Günlük olarak düzenli olarak tükettiğinizde kilonuz kısa sürede artacaktır. Strese karşı mükemmel bir ilaç olan papatya sayesinde kilo alamama stresinizi de hafifletmiş olursunuz.

DEVE DİKENİ: İçindeki acı tonikler iştah arttırır. Çayı demlenerek yapılan ve ot olarak tüketilen devedikeni çayını düzenli olarak tüketmelisiniz. Sindirime iyi gelen devedikeni ile kilo alma konusunda hızlı sonuç elde edebilirsiniz.

KANTARON: İstenmeyen kilo kaybını önleyen kantaron çok iyi bir iştah açıcıdır. Acı bir bitki olan kantaron iştah açarak kilo almanızı kolaylaştırır. Yemeklere ve içeceklere kantaron katarak tüketebilirsiniz.



KARAHİNDİBA: İştah açıcı özelliğiyle dikkat çeken karahindiba doktorlar ve diyetisyenler tarafından önerilir. Hamile kadınların kullanmasında bir sakınca olmayan karahindibanın herhangi bir yan etkisi yoktur.

CHEN Pİ: Narenciye kabukları ve tozları olarak bilinen Chen Pi sindirim sistemini düzene sokup iştah arttırır. Hazımsızlığı giderip vücudun doğal salgısını arttırarak iştahı uyarır. Karın şişliği sorununu çözüp sağlıklı bir şekilde kilo almayı kolaylaştırır.

ZENCEFİL:  Bağırsak sorununu gideren zencefil, mide rahatsızlıkları, bulantı ve hazımsızlığı giderir. İştah üzerinde çok etkili olan zencefili diyetisyenler kilo almak isteyenlere önerirler. Yemeklere ve içeceklere ilave ederek kullanabilirsiniz.

ÇEMEN OTU: Kolesterolü düşüren, kan şekerini dengeleyen, kabızlığı önleyen çemen otu kilo almayı da kolaylaştırır. Çekirdeğini yiyerek, un haline getirerek ekmek olarak, salatalarda baharat olarak ve demleyerek çay şeklinde tüketebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder