2 Temmuz 2020 Perşembe

Öksürüğe İyi Gelen Şifalı Bitkiler


Kış aylarında en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisi öksürüktür. Yaşam kalitemizi düşüren öksürük çoğu zaman bizi zor durumda bırakır. Öksürük sorununu gidermek için öksürüğe iyi gelen şifalı bitkileri sizler için derledik. Öksürük alerji ve soğuk algınlığı kaynaklı olabileceği gibi birçok tehlikeli hastalığın habercisi olabilir. Öksürüğünüz uzun süre devam ediyorsa mutlaka doktora başvurmalısınız.



Öksürüğe iyi gelen şifalı bitkiler şunlardır:

IHLAMUR ÇAYI: Soğuk algınlığı ve öksürük denilince akla ilk gelen çay ıhlamurdur. İçeriğinde bulunan karışımlar ağrı kesici ve iltihap gösterici etkiye sahiptir. Boğazı yumuşatan ıhlamur boğaz iltihabını önleyip öksürüğü kısa sürede keser. İçine şeker ilave edilmeden tüketilen ıhlamur çayını günde 2-3 bardak içmeniz tavsiye edilir.

AYVA YAPRAĞI: Taze ve kuru olarak çay haline getirilen ayva yaprağı boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Günde 2-3 bardak şeker katılmadan tüketilen ayva yaprağı öksürüğü kısa sürede keser.

EKİNEZYA ÇAYI: Her derde deva olarak gösterilen ekinezya çayı soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Boğaz ve akciğer iltihaplarına yol açacak hasarları engelleyen ekinezya çayını 1 tatlı kaşığı bal ile günde 2 fincan tüketmek öksürüğü kısa sürede keser.

BAL-IHLAMUR VE AYVA ÇAYI: Bal, ıhlamur ve ayva üçlüsünden oluşan çay öksürük problemlerinizi kısa sürede çözer. Boğazı yumuşatan karışım öksürük probleminizi kısa sürede ortadan kaldırır. 

BAL-ZENCEFİL-KARANFİL:  Bakteri ve virüslerin neden olduğu boğaz yolu iltihaplarını gideren bu 3lü karışım ağrı hissine karşı çok iyi bir ağrı kesicidir. İçerdiği bileşenler iltihap giderir ve öksürüğü kısa sürede keser. Limon da ilave edilen karışımı günde 2 tatlı kaşığı tüketmeniz tavsiye edilir.

KARABİBER-BAL: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansere iyi gelen toz karabiberi ılık suda 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp içtiğinizde öksürüğünüz kısa sürede iyileşir. Gastrit ve reflü gibi mide sorunu olanlar bu karışımı sınırlı olarak tüketmesi gerekir.

YEŞİLÇAY- KAKULE: Antioksidan etkiye sahip yeşilçay ile kakule bitkisi karıştırılıp içildiği zaman boğaz enfeksiyonuna karşı çok etkili bir ilaç haline gelir. Öksürüğü kısa sürede kesen bu karışımı hipertansiyon ve taşikardi problemi olanların tüketmeleri uzmanlar tarafından önerilmez.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder