10 Temmuz 2020 Cuma

Hünnap Nedir?


Sonbahar mevsiminin başında taze olarak bulunan, geri kalan zamanda kuru olarak tüketilen hünnabın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Pek çok hastalığı iyileştiren, vücuda enerji veren, kilo vermeye yardımcı olan hünnap cilt ve kas sağlığına da katkılar sunar. Antioksidan özelliği ile meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı vücudu korur.

İlkbahar ayında sapsarı çiçek açıp etrafa mis gibi kokular saçan hünnap ağacının meyvesi sonbahara doğru olgunlaşır. Eylül- Ekim aylarında Pazar tezgâhlarında, marketlerde ve aktarlarda bol miktarda hünnap bulabilirsiniz. Zeytin büyüklüğünde olan hünnap dış görünüşü iğdeye benzer. Türkiye’de halk arasında innabi,hünnap ya da çiğde isimleriyle anılır. Hünnap çiğ olarak tüketildiği gibi reçel olarak ya da tatlı ile yenebilir.



Hünnapın Faydaları Nelerdir?


Hünnap düşük kalorili olduğu için kilo vermek isteyenler tarafından çok sık tüketilir. İçinde yer alan A ve C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu hastalıklara karşı güçlü kılar. İçerdiği B3 vitamini kan dolaşımını düzene sokar. Güçlü antioksidan özelliğiyle karaciğer rahatsızlıklarını kısa sürede iyileştirir. Cilt sağlığını koruyup cildi güzelleştirir. Hünnap kabızlığı ortadan kaldırıp sindirim sistemini düzene sokar. İçindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde kas gelişimine katkı sağlar. Hünnap bol miktarda potasyum içerir. Bu da kalp ve damar sağlığını olumlu etkiler. Vücuda giren serbest radikallerle reaksiyona girip vücuda zarar vermesini önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder