2 Haziran 2020 Salı

Kalanşo Çiçeği


Sizler için pek de bilinmeyen çiçekleri yazmaya devam ediyoruz. Ben evimde farklı ve çoğu evde bulunmayan bir çiçek yetiştirmek istiyorum diyorsanız sizler için muhteşem bir haberimiz var Kalanşo çiçeği tam size göre. Biliyorsuz şu an Kalanşo mu o da ne diyorsanız merak etmeyiz sizler için anlatacağız. Hepimiz evimiz de saksıda çiçek yetiştirmeye bayılırız. Bunu yapmak konusun da hem meraklı hamda farklı türler yetiştirerek gösterişli olmayı bütün kadınlarımız ister. Komşunuz gelip size yetiştirdiği papatya ve gülleri anlatırken bu da bizim Kalanşo çiçeği dediğiniz zaman yüzlerinin alacağı ifadeyi bir düşünsenize. Peki bu Kalanşo nedir? Bunu nasıl yetiştirim diye düşünenler için bu az bilinen çiçeğin hem toprak hem su hem de diğer özellikleri.





Kalanşo Toprak Özelliği


Az bilinen bu çiçeğimiz sizi öyle yoracak nazlı bir çiçek değildir. Güçlü ve kolay kolay yıpranmayan bir çiçektir peki bu çiçeğimizin toprağı nasıl olmalıdır. Bu çiçeğimiz kireçli olmayan normal her toprakta yetişebilir. Üstelikte sizden öyle illa benim toprağım kuvvetli olsun diye bir isteğide yoktur ama siz ona kuvvetli toprak verdiğiniz sürece o da aklınıza gelmeyecek kadar güzel ve canlı çiçekler verecektir. Genel olarak bu çiçeğimiz hakkında toprak olarak bilmeniz gereken bilgiler bu şekildedir. Bu toprak kuvvetini de ilaçlar ve hayvan gübresi ile çok kolay bir şekil de yapabilirsiniz bu da bir notumuz olsun.

Kalanşo Sulama Özelliği


Kalanşo çiçeğinin toprağını aldık hazırladık ve ektik peki bu çiçeğin sulamasını nasıl yapacağız. Bunu da sizlere en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. Sulama konusunda bu çiçek orta halli bir ilgi ister yani ne çok ne de az su ister sizlerin yapacağı bu dengeyi sağlamak ve ona saatleri ayarlayarak günlük kontrollü bir şekil de su vermek gerekir.

Kalanşo Güneş İlişkisi


Kalanşo güneş bakımından da sizi yormayacak ve ille de güneşe çıkar beni demeyecek bir çiçek türüdür. Bu çiçeğimizi güneşe çıkartın ama saatlere dikkat edin çok uzun kalmasın ve asla güneşin dik geldiği öğle vakti bu işi yapmayın yoksa çiçek kuruma yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder