9 Haziran 2020 Salı

Kuşkonmaz Çiçeği


Bazı çiçek isimleri vardır sizlere çok garip gelir. Bu isimlerin nerden geldiğini düşündüğümüz zaman hepsinin bir hikâyesi vardır. Kuşkonmaz çiçeğinin de hikayesi çok gariptir. Kuşkonmaz çiçeği eski zamanlarda dünyanın en büyük ülkesinin prensesinin sevdiği bir çiçekmiş. Bu yüzden şımarırmış, prenses en çok beni seviyor diye büklüm büklüm kasılırmış. Güllerin şahı bu çiçeğe âşık olmuş aşktır bu kim kime âşık olur bilinmez ama bu kuşun şımarık hareketlerinden şüphelenmiş. Buna bir oyun yapayım benim güller şahı olduğumu bilmesin bakalım ne olacak diye. Sıradan bir kuş gibi çiçeğin yanına gitmiş ve ona duygularını açıklamış, çiçek şımarık bir şekil de ben prensesin en sevdiği çiçeğim sen sıradan bir kuş nasıl buna cüret edersin demiş. Bu duruma çok öfkelenen kuşlar şahı aşkının büyüklüğünü öfkeye dönüştürmüş ve bütün kuşlara emir vermiş bu çiçeğe değil konmak hiçbir kuş yakın olmayacak. O günden sonra adı kuşkonmaz çiçeği olmuş.




Kuşkonmaz Çiçeği Toprağı


Bu güzel hikâyenin ardından gerçeklere dönelim bu güzel ve çok faydalı çiçeği saksıda yetiştirmek isteyen kişiler nasıl toprak türü kullanmalıdır? Bunun için kireçli ya da podzol gibi çiçek isimleri kullanmayacağız. Nu çiçek sizden bana güçlü toprak bul der yani güçlü olan her toprakta çok rahat yetişebilir. Ürün belirli bir boya geldikten sonra da ek vitamin takviyesi ile toprağı güçlendirmeniz gerekmektedir.

Kuşkonmaz Çiçeği Sulama


Kuşkonmaz çiçeği bakımı zor bir çiçek değildir aksine kolay bakılan bir çiçektedir. Sadece sizden ne isterseniz fazlasını değil orta hallisini ister su konusunda da bu şekilde ihtiyaç duyan kuşkonmaz çiçeği suyun ne azını ne çoğunu orta hallisini sever.

Kuşkonmaz Çiçeği Güneşlenme


Kuşkonmaz çiçeği hakkında sulamayı anlatırken ortayı sever demiştik bu konuda da öyle düşünen bir çiçek ne az ne çok diyor hep orta olsun. Çiçek çok fazla güneş ışığından hoşlanmaz ama çok az alırsa da kurumaya başlar onun için yapmanız gereken nokta orta halli bir şekil de güneş ışığı göstermek.

Kuşkonmaz Çiçeği Havlandırma


Bu çiçek hava almak ister yalnız hava akımından yani rüzgârdan çok da hoşlanmaz onun için bu çiçeğin daha rahat edebileceği şartları sağlarsanız sizlere çok canlı ve faydalı bir çiçek olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder