22 Haziran 2020 Pazartesi

Serada Menekşe Yetiştirme


Son günlerde herkes duymuştur. Bursa’da menekşe tohumu yetiştiren köyleri. Bundan sonra nette birçok aramada menekşe yetiştiriciliği ve serada menekşe yetiştiriciliği gibi konular aranmaya başladı. Bu konulardan para kazanmak bir işim olsun ve girişimci karakterime uygun yaşamak istiyorum diyenlerin sayısı hiç de az değil. Peki serada menekşe yetiştirip para kazanmak nasıl oluyor? Öncelikle şunları anlatalım oradaki insanlar serada menekşe yetiştirip satmıyorlar onlar menekşe tohumu satıyorlar ve menekşe tohumu düşündüğünüzden çok daha pahalı ortalama güzel tohumlar kilo olarak 25 ila 30 bin lira arası değişen fiyatlara satılıyor ve bu işin genel de pazarı yut dışı. Sizler de böyle bir işe girişmek ve para kazanmak istiyorsanız ve bu işe gözünüz kesiyorsa sakın düşünmeyin ve bu işe hemen girin.




Menekşe Sera Ekimi


Menekşeler çok fazla çeşidi olan bir çiçek türüdür. Bunları serada yetiştirmek için kışın sera faaliyetine başlayacaksınız ki bu ürünün hasata binmesi 5 aya yakın bir süreyi buluyor onun için ekim vaktini çok iyi ayarlamak zorundasınız. Bundan sonra yapacağınız işlem menekşe için de nadir bulunan türlerini yetiştirmek. Bunlar sizler için daha çok para kazanmak demektir. Elinizden geldiği kadar farklı türer ekin ve sayıyı yüksek tutun. Bu işin bir diğer kilit noktası ise sabır ortalama 5 ay da yetişen bu ürünler sabrınızı bekliyor ve sabırla bir yere geleceğinizi sizlere söylüyor.

Menekşe Sera Sulama


Menekşede seracılık yapmak istiyorsanız bu konu çok önemli olmakla birlikte bu kadar çok ürünü aynı anda nasıl sularım diye düşünmektedir. Bunun yöntemi artık gelişen teknoloji ile çok basit bir yöntemdir. Sizlerin seralarınıza döşeyeceğiniz damlama sulama sistemleri ile bu işi çok kolay bir şekilde hallederseniz. Bununla birlikte sizlere su konusunda dikkatli olmanız gereken bir noktayı söyleyelim çok soğuk sular seracılık için bir rahatsızlıktır. Bunun yanı sıra sizler bu suları gerekirse ısıtarak da verebilirsiniz ama bu kadar soğuk su ilkemiz de çok az noktada bulunmaktadır. Sizler de serada menekşe yetiştirmek isterseniz bu bilgiler sizler için önemli bir kolaylık sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder