15 Haziran 2020 Pazartesi

Leylak Çiçeği


Biz insanlar için araştırmak daha kolay olsa da başka kişilerin dediği şeylere inanmak daha kolay geliyor ve buna bağlı olarak sevdiğimiz ve yapmak istediğimiz çok şeyden vazgeçiyoruz. Özellikle ülkemiz de araştırılmaya değer bir konudan bahsedelim. Bilindiği gibi bitkiler gece bizim gibi solunum yapar ve oksijen alır karbondioksit verirler. Bu doğrudur itirazımız da yoktur. İşin garip olan kısmı şudur. Öyle bir anlatır ki sanki evde çiçek değil de ağaç besliyoruz gibi çiçeklerin gece bütün oksijeni çektiği inancı yayılmak istenir. Böyle bir durum mantıklı olabilir mi? Bizden küçük bir ürün ama bizim anlatılana göre 50 misli fazla oksijenimizi alıyor. Bu tamamen yanlış bir algıdır. Çiçekler oksijen alır ama bizden çok değil. Siz yine korkuyorsanız yapacağınız çok kolaydır. Çiçeği gece mutfağa koyup uyuyabilirsiniz.



Toprak Özelliği


Bu çiçeğimiz yine ülkemiz de çok sevilen ve canlı çiçek açan bir üründür. Bu ürünü yetiştirmek çok kolaydır. Sıcak bölgelerde yetişme olasılığı zıt görünse de istenirse yani çaba gösterirsek her bölgede saksıda yetiştirebiliriz. Çiçeğimiz kahverengi ve ya kırmızı her toprakta uyu sağlar ama serin toprak sever bunun için sürekli toprağı nemli tutmak zorundayız ve verdiğimiz su kışın genel de soğuk olmalıdır. Farklı bir çiçek olduğunu biliyoruz ama insanların yapamayacağı bir şeyi yapmak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Dediğimiz gibi su şekli bu şekildedir.

Su Özellikleri


Suyu çok seven bitkiler kategorisinde yer alan bu çiçeğimizin serin bir toprakta yetiştiğini söylemiştik zaten buna bağlı olarak suyu çok ister. Size bilinmeyen ya da az bilinen bir bilgiden bahsedeceğiz. Büyük baş hayvan gübresi toprağı serin ve havalı tutan bir üründür. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır. Bu ürünü toprağa kattığını zaman çok daha su ister bunu yapmazsanız bu gübre çiçeği yakacaktır.

Güneşlenme Özelliği


Güneşlenme özelliğinden size bahsedip bu çiçeği tamamlamak istiyoruz. Bu çiçeğimiz yarı güneşli ortamları çok sever bu durum nasıl olacak diye soranlar olduğunu biliyoruz. Yarı güneşli demek sabah güneş alan ve öğleden sonra güneşi göremeyen noktalardır. Bu durumda çoğu çiçek olduğu gibi bu çiçeğimizde çok güzel bir yetişme sağlayacaktır. Bu çiçeği yetiştirmek istiyorsanız hiç düşünmeden ekin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder