27 Haziran 2020 Cumartesi

Yasemin Nasıl Yetiştirilir?


Çiçeklerin koku olarak en çok tercih edilenleri arsında bir çiçek vardır ki mis kokusu çok güzel rengi ve doğa harikası bir canlı oluşu ile yasemin çiçeğini sizlere anlatacağız ve evleriniz de her köşede bu güzel çiçeğin olmasını sağlayacağız. Bu şekilde bu çiçek sizleri mutlu edecek ve evinize bir dost olacak. Çiçeklerin en büyük özelliklerinden bir tanesi ruha iyi gelmesidir. Sizler için bir şeyi başarmak ne kadar önemli bizler farkındayız. Yasemin çiçeği de sizlerin başardığı ve başarıyla yetiştireceği bir çiçek olacaktır. Bu çiçeğin sizlere vereceği huzur üstünüz de ne stres koyacak ne de sinir sizleri bir pamuk gibi yumuşatacak ve çatık kaşlarınızın yerini kulaklarınıza varan ağızlarınız alacak ve sizlerin mutluluğunu herkes fark edecek.



Yasemin Yetiştirme


Yasemin güneş olarak aydınlık ve güneşi dik bir şekil de alan yerler de bakılmalıdır. Güneşi bu kadar çok seven az bitki ile karşılaşırız. Yasemin çiçeği günde en az 3 saat güneş ışığı alması geren bir çiçektir. Bu çiçeği sizlere saksıda ya da bahçede nasıl yetiştirirsiniz anlatalım.

Saksıda Yasemin Yetiştirme


Saksıda yasemin pek hayli güzel bir şekil de yetişir. Ortalama bahar aylarında ekilen bu ürün haziran ayı gibi çiçek verir. Bu zamana nasıl gelir. Çiçeğin saksı değişimini mutlaka yapmayı unutmayın ismi gibi güzel olan bu bitki aynı zaman da hassastır.

Yasemin Sulama Şartları


Yasemin suya karşı âşık olan bir bitki değildir ama su olmadan da yapamaz. Bu bitkinin sulama koşullarını planlı bir şekil de yapın ki çiçeğiniz çok açık bir şekil de gelişim göstersin saksıda yetiştirecek olan arkadaşlarımız günde, iki veya üç saat dilimi belirlesin ve bu saatleri aşmayın, biz sizlere üç saat dilimini ve ona göre az az su vermenizi tavsiye ederiz ama karar size kalmış.

Yasemin Ve Toprak Yapısı


Yasemin toprak olarak illede şu toprak olsun diyen bir bitki değildir. Bu bitki toprakla olan aşka çok kısa sürede uyum sağlayabilir. Siz sadece toprağa vitamini bol verin ve yasemin gibi özel bir çiçeği eliniz den geldiği kadar kuvvetli bir toprakla besleyin. Bu sayede çiçeğiniz çok daha hızlı ve canlı çiçek açacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder