19 Haziran 2020 Cuma

Orkide Nasıl Yetiştirilir?


Çiçekler bizleri en çok mutlu eden varlıkların başında gelir. Hem bir canlı olarak bizlerin sırdaşı olur hem de yalnızlığımızı alır. Evlerimiz de bir sıcak ortam yaratan çiçekler bahçelerimiz de güzel görüntünün en büyük nedenidir. Orkideler çiçeklerin için de yetişme olanağı olarak çok zor yetişir. Bununla birlikte hassas yapıları ile çok zor yetişen bitkiler maddi olarak da en pahalı çiçekler arasın da yer alır. Bu çiçek kadınları mutlu etmek ve hediye olarak da verilen çiçekler arasındadır. Bu kadar zor yetişen ve hassas bir bitki nasıl yetişir. Sizleri mutlu edecek bu çiçeklerin yetişme şekli hakkında sizleri aydınlatalım ve sizlerin de bu çiçeği yetiştirme şansınızı yükseltelim.
Orkide normal olarak güneş konusun da hassaslık yaratan çiçekler arasında değildir. Sizler güneş ışığı olmadan da yetiştirebilirsiniz desek doğru olmaz ama çok az güneş ışığı ile çok rahat bir şekil de bu çiçekleri yetiştirebiliriz. Siz bu çiçeği evde yetiştirmek isterseniz onun sıcaklık konusun da ki hassasiyetine dikkat edin yaz da olsa kış da olsa onun ortalama bir sıcaklıkta yaşamını devam ettirmesi gerektiğini unutmayın bu sıcaklık ortalama olarak 20 derece civarıdır.
Bu çiçeklerin sıcaklık ve hassasiyet konusun da çok özel bir bitki olduğuna dikkat ederek bunu yetiştirmezseniz çok kısa zaman da bu bitkinin ölümüne neden olabilirsiniz.


Orkide Ve Sevdiği Toprak Tipi


Orkide toprak olarak seçicilik konusun da çok farklı toprak aramaz ama en büyük isteği kuvvetli topraklardır. Yani vitamini bol olan topraklar sizlerin ürünlerini çok daha kolay ve güçlü kılar. Orkideler hakkın da dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise vitamin tüketimidir. Topraklarda insanlara lazım olan demir ve diğer maddelerdir. Bu bitkinin en farklı özelliği bu maddeleri çok kısa sürede tükettiği için gelişiminin yavaşlama olasılığının olmasıdır. Bunun için toprağı sürekli besleyecek vitaminler hayvan gübresi gibi vitamin arttırıcı olayları denmeyi unutmayın.

Orkide Ve Sulama Koşulları


Orkide su konusun da da çok hassa olan bir bitkidir. Her bitki suyu topraktan yani köklerinden aldığı için soğuk bir su koyduğunuz da kuruma yapar sıcak bir suda kurumasına neden olur onun için orta ılıklıkta bir su hepsinden faydalı olacaktır.

Orkide Ve İlgi İhtiyacı


Orkide ilgiyi en çok seven bitkidir desek yalan olmaz herhâlde bununla birlikte konuşmanızı da en çok o sever sürekli onla konuşmanız ve ona ilgi göstermenizi bekleyecek olan bu bitki müzik dinlemekten de hoşlanır.
Bitkiler de insanlar gibi canlıdır ve sadece kökten beslenen ürünler olduğu için hareket edemezler ve düşünme olarak bizim gibi değil hissederek yaşarlar. Onun için bu canlı varlıklar sizlerin ilgisine vereceği muhteşem çiçeklerle cevap verir, sizlerin mutlu olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder