7 Haziran 2020 Pazar

Kırmızı Gül Ve Anlamı


Kırmızı hak romanların dilin de şarkı kâh âşıkların yolunda bir aşk ilhamı. Her kızın almak için beklediği güllerin rengidir. Güller insanların birbirini mutlu etmek için verdiği ve dünyanın her yerinde böyle olsa da ülkemiz de daha romantik bir kan olduğu için daha çok önem verilen bir duygudur. Güllerin kadınlara bahada çok hediye verildiğini biliyoruz ve bu hediyeler verilirken düz ve sade bir şekil de alsa vermeyin gülün hikâyesini anlatın sonra gülü verin. Bu süreçte normalden 10 kat belki 100 kat fazla karşı tarafı etkiyeceksiniz. Sizlere hem kırmızı gülün anlamını hem de hikâyesini anlatalım sonrası size kalmış.




Kırmızı Gül Ne Demektir?


Güllerin hepsi aşka yoğrulur ama hiç bir kırmızı gül kadar aşkı temsil etmemiştir. Kırmızı gül aşkın en büyük temsilcisi olmakla birlikte kırmızı güller kız isteme ve evlilik tekliflerinin de en başta gelen değişmezidir. Peki, bizler kızlara bu kırmızı gülü verirken sadece elimiz de bir veya birkaç gülle versek onu yine etkileyebilir miyiz?
Bir kadına gülü verirken şiirler okuyun ve onun gözlerine bakın o buna asla dayanamayacaktır.  Ben şiir okuyamam bu benim yeteneğim değildir diyen kişiler için de bir tavsiyemiz vardır. Kırmızı gülün hikâyesini anlatın o kadar aşk dolu bir hikâyesi vardır ki bu hikâyeyi anlatınca size dayanamayacak ve bir anda boynunuza sarılıp aşkım diye haykıracaktır.

Kırmızı Gülün Hikâyesi


Kırmızı gülün dünyada bilinen birçok hikâyesi vardır. Özellikle beyaz gülün edebiyata konu olması ile İran’dan tutun orta Asya’ya ortan ana doluya onlarca hikâye ile bu gül temsil edilmiştir. En bilinen hikâyesi ise gül ve bülbülün hikâyesidir.
Bir bülbül güle âşık olur ve onu çok sever o sıralar bütün güller beyazdır. Beyaz gül ise bülbüle karşı hiç bir şey hissetmez. Bunu bilse de bülbül elinden geleni yapar ve gülü etkileyip sevgisine karşılık almak için elinden geleni yapar. Sonunda gülün sinirli ve şımarık hareketlerine dayanamayan gül intihar eder ve bütün kanı güle akar beyaz gül kırmızı bir güle döner ve bundan sonra ona bakan güller de kırmızı olur. Kırmızı gülün hikâyesi de böyledir. Bu hikâyeyi sevgilinize de anlatın ve sonra gülü verin sonrası kendiliğinden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder