6 Haziran 2020 Cumartesi

Kaudupul Çiçeği


İsmini çoğumuzun bilmediği bir çiçekten bahsedeceğiz. Size daha bilindik ismini söyleyelim gece kraliçesi belki bu isimle bilirsiniz. Bu çiçeğimizi size anlatacağız ve sadece gündüz açan bir çiçek değil gece açan bir çiçeğe de sahip olacaksınız ve bu kadar eşsiz bir çiçekle herkesi kıskandırmayı başaracaksınız. Çiçekler bizlerin kadim dostudur. Bu dostlarla aramızı iyi tuttukça bize nadir bulunan ürünler verecekler ve herkeste olan değil de sadece bizde olan bir çiçeğe sahip olmak kulağa çok hoş geliyor değil mi? Bu çiçekten bahsetmeden önce bir noktaya açıklık getirelim. Çiçekler gece bizim gibi oksijen solurlar ve bu konuda insanları yanıltan bilgiler verilir. Çiçekler evimizin içinde bulunduğu zaman bizlere havasız bırakıp ölümümüze neden olmazlar bu algı çok yanlıştır. Normal bir saksı çiçeği ne kadar hava alabilir ki? Bunun yanında eğer korkunuz varsa yatarken başka odaya koyabilirsiniz.


Yetişme Şartları


Toprak Özelliği


Bu çiçek bu kadar narin olan bir çiçek olmasına rağmen çok da zor yetişen bir çiçek değildir. Bununla birlikte her canlıda olduğu gibi ihtiyacı olan bir çiçektir. Bu çiçeğin toprak özelliği kireçli ve tuzlu olan topraklar dışında çok da bir özellik istemez. Bu çiçek sizden istek olarak kuvvetli topraklar ister ve bunu sağlamak sizlerin elinde olan bir olaydır. Bu çiçeğin toprağına ek olarak kuvvet vermeniz gerekmektedir ve bu kuvveti verdikçe çiçeğiniz daha güçlü olacaktır. Ziraat mühendisleri ilaçlar satar ve sizlerde bu ilaçları alıp çiçeklerinizin vitamin oranlarını yükseltebilirsiniz.

Sulama Koşulları


Sulama koşulları da zor olan bir çiçek değildir bununla birlikte düzenli sulama isteyen bu çiçek sizden zaman önem vermenizi isteyecek ve bu zamanlı sulamanızın karşılığını çok iyi bir şekil de verecektir. Sulama yaparken bir gün sabah bir gün öğlen vermeyin hep aynı öğünde verin bu sadece bu çiçek için değil bütün çiçekler için çok önemli bir noktadır.

Güneşlenme Süresi


Çiçeğimizin güneşse karşı ne aşırı ilgisi ne de ilgisizliği vardır orta düzeyde göstereceğiniz güneşi genel de sabah verin çünkü sabahları güneş çok daha faydalı olmaktadır.

İlgiyi Çok Sever


Bu çiçeğimiz ilgiyi çok sever ve sizden sürekli ilgi bekler. Siz onun çiçek açtığı gece ona ilgi gösterin. İlgiden kastımız ne olabilir. Tabi ki onunla konuşmanız ona şarkılar söylemeniz en büyük ilgidir. Bu şekil de yaptığınız bir çiçek size her zaman en iyi ürünü verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder