14 Haziran 2020 Pazar

Lavanta Çiçeği


Dünyada çiçekler en çok hangi özellikleri ile bilinir? Görüntü ve koku değil mi. İşte kokusuyla dünyaca meşhur bir çiçekten bahsediyoruz. Lavanta çiçeği parfümlerin vazgeçilmezi bir çiçektir. Özünü alarak parfüme dönüştürülür. Siz böyle bir kokunun bir gün değil de her an güzel koktuğunu düşünsenize. Bu çok güzel duyguyu komşularınızın ay eviniz ne kadar ferah dediğinde evimde lavanta var diyerek hava basarken düşünün. Çiçekler sadece böyle durumlarda değil dünyanıza huzur veren ve sizin stresinizi alacaktır. Bunu çiçekler nasıl yapar Tabi ki onların için de bulunan bir maddenin yayılması ile birlikte sizlere geçen duyguyla birlikte bir pamuk gibi olursunuz. Şimdi bu güzel çiçeği nasıl yetiştireceğiz size onları anlatalım.




Toprak Koşulları


Toprak olarak çok sıcakkanlı ve kolay adapte olan bir çiçektir. Bu çiçeğin sizlerin işini zorlaştıracak asıl özelliği narindir. Bir insan gibi ilgiye bayılan bu çiçeğimiz genel olarak kırmızı ve kahverengi toprakta yetişebilir ama saksı özelliği çok önemlidir. Yani onu her hangi bir saksıya koyarak yetiştirmeyi düşünmeyi unutun. Onu geniş ve derin bir saksıda yetiştirmeniz gerekir. Bununla birlikte vitamini de çok sever bu kadar güzel bir çiçeği yetiştirmek asla çocuk işi olmayacaktır. Sonuçta o bir canlıdır. Bu kadar güzel bir canlıyı yetiştirmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Sulama Özelliği


Bu çiçeğin su özelliği de sizi yormayacak bir durumdur. Aslında yavaş yavaş anlattığımız zaman bizlere çok zor bir durum gibi gelir ama yavaş yavaş düşünürsek toplamda bir saatlik bir bakımdan fazlasını istemez sizden. Siz de bunu yaparsanız bakın nasıl kolay ve yorucu olmayan bir şekilde bu işi yapmış oluyorsunuz. Sulama olarak zamana çok dikkat edin çünkü bu çiçek planlı bir şekilde iş yapmayı çok sever. Sabah suladığını lavantayı sürekli o saatte suladığını zaman çok hızlı bir gelişim gösterecektir.

Güneşlenme Koşulları


Güneşi seven bir çiçekten bahsediyoruz. Özellikle de sabah güneşini. Biliyorsunuz ki güneş bir vitamin deposudur. Bununla birlikte bütün bitkiler bu güneşe ihtiyaç duyar özellikle sıcak bölgelerde öğlen güneşi tehlikelidir. Yani çok dik gelen güneş faydadan çok zarar verir.

İlgiye Bayılır


Her çiçek ilgiyi çok sever ama bu çiçek sevmekle kalmaz bayılır. Ona şarkılar söyleyin ve konuşun kısa sürede çok fark edecektir bunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder