3 Haziran 2020 Çarşamba

Kamelya Çiçeği


Farklı çiçeklerden bir tanesine daha geldik. Çiçekler sadece evimize hoş koku bırakması için yetiştirilmez. Bir insan için yetiştirilen bir bitki her şeyden daha önemlidir. Siz bir canlı yetiştirmiş oluyorsunuz ve bu canlı sizlerin eseri olmuş oluyor. Bunun mutluluğunu başka ne verir insana. Sadece bu kadarla da kalmaz bu iş. Stres günümüz çağının en büyük sorunlarından bir tanesi olmakla birlikte birçok insan anti depresan denilen sinir hapları kullanır ve bu şekil de yatışmaya çalışır. Aslında stres konusunda çok haklı olsalar da anti depresanlar çok zararlı haplardır. Bu hapların bize zararlarını bile bile kullanmaktansa anti depresan yerine ekeceğimiz çiçeklerle bütün stresimizi atabilir ve son derece rahat yaşam sürebiliriz.




Toprak Özellikleri İle Kamelya Çiçeği


Kamelya çiçeği toprak özellikleri ile sizleri bunaltacak bir çiçek değildir. Onun hassa olduğu konu genelde havadır. Bu bitki özen göstermese ve adapte sorunu yaşamasa da sonuçta bir toprak isteyecektir. Bu toprak özelliği kahverengi topraklarda ve kırmızı topraklarda bulunan özellikler olmakla birlikte bu çiçeği içiniz rahat bir şekil de bu topraklara ekebilirsiniz. Bu çiçeği ektikten sonra yapacağınız. İş çok kolaydır. Toprağı güzel bir şekilde hayvan gübresi ile karıştırıp ekin işte toprak ve ekim bu kadardır.


Sulama Özellikleri


Bu çiçek suyu seven canlılardan bir tanesidir. Sizler bu çiçeği ekip de her gün sulayamam diyorsanız yapacağınız şey çok basittir. Damlama sistemi yâda fıskiye bunlar bahçe için geçerli olan sulama sistemleri olmakla birlikte saksıda bu iş çok farklıdır ve süreye dikkat ederek bir sulama yapmak zorundasınız. Yoksa çiçek istediğiniz gibi gelişim gösteremeyecektir.

Güneşlenme Özelliği


Bu çiçek için en büyük özelliklerden ve sıkıntılı konulardan bir tanesi güneşlenme konusudur. Güneşlenme çiçekler için çok önemlidir. Bununla birlikte bu çiçek güneşi ve sıcağı çok sevmez. Bu çiçek en fazla 15 ila 0 derecelere kadar dayanır ve bundan sonrası onu çok yorar onun için yapmanız gereken bu iklim özelliklerine sahip bir bölgeyse bu çiçeği ekmektir.
Çiçekler için zorluklara girmekten asla korkmayın bir çiçek yetiştirmek bir cana katkıda bulunmak sizler için en güzel şey olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder