1 Haziran 2020 Pazartesi

Kaktüs Nasıl Yetiştirilir?


Sevmek insanlara bahşedilmiş en büyük özelliklerden bir tanesidir. Bütün canlılarda sevme hissi varken insanlar aklıyla sever ve buda bizi diğer canlılardan ayıran en büyük özelliklerden bir tanesidir. Biz insanlar bu yönümüzle ayrılırken bunalım ve stres gibi bizleri yoran özelliklerle de ayrılırız. Sevmek ve bunalmak çok iki zıt karakterse de bunlar aynı zaman da birbirine ilaçtır. Bir bunalımdan ancak severek çıkarız. İşte çiçek sevmek toprak sevmek de bu sevmeler için de en önemlilerinden bir tanesidir. Bizler ne zaman sıkıntı yaşasak toprak ve doğaya kaçarız. Bu kaçış şehir hayatında her insanın eline istediği zaman geçen bir durum değildir. O zaman da insanlarımız evde kendi çiçeklerini yetiştirip uğraşırlar.




Kaktüs Yetiştirme


İnsanlar için zahmetsiz gibi görünen çiçeklerden bir tanesi de kaktüstür. Evet, bir karanfil yâda bir gül kadar eziyet etmez ama kaktüsü âlim orada kendi kendine yetişsin diye de bir konu asla söz konusu değildir. Kaktüs yetiştirirken de toprak seçiminden sulama konusuna kadar dikkat edilmesi gereken birçok özellik vardır.

Kaktüs Saksı Seçimi


Kaktüs saksı seçimi sizler için çok önemli bir olaydır. Güzel ve canlı bir saksı kaktüsü yetiştirmek isteyen kişiler bu hususta çok dikkat etmelidirler. Nasıl? Siz kaktüsü aldığınız da muhtemelen bir küçük saksı içinde olacak ve bu bitki köklendikçe saksı ona dar gelecektir. Bu dar gelmeyi nasıl önleyeceğiz? Tabi ki de saksı boyutunu büyüterek yani bitki köklendikçe saksı da büyümelidir.

Kaktüs Sulama


Kaktüsler hakkında çok yanlış bilinen bir noktaya parmak basalım insanlar kaktüslerin hiç su istemediğini sanıyor. Kaktüslerin birçok bitkisi olduğu konusunda hem fikiriz. Bu şartlara adapte olmuş bir bitki suyu biriktirir ve kullanır. Siz eve kaktüs aldu8ğınız zaman ve sulamaya başladığınız zaman o çiçek sizin sulama koşullarınıza adapte olur. Yani su isteyen bir çiçek durumuna gelir. Bun un yanında çöl bitkisi olmak onun karakter özelliğidir yani ne yaparsanız yapın o suya çok dayanıklı değildir ve bu yüzden saksıda delik açıp suyun alttan fazlaca olanının akmasını sağlayın yoksa çürüme yapacaktır.

Kaktüs Toprak


Kaktüs toprak konusun da çok seçici bir çiçek değildir. Normal şartlarda olan topraklarda yaşayacaktır.
Bu bilgilerden sonra kaktüs yetiştirmek sizler için daha kolay ve eğlenceli olacaktır. Şimdiden başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder