8 Haziran 2020 Pazartesi

Kışın Açan Çiçekler


Kış ayı soğuk havalar kar kış bizler için seven de sevmeyen de çok olur bu mevsimi. Peki, bu soğuk aylar için de bir çiçek yaşar mı? Evet yaşar. Kış ayı için de etrafımızı güzelleştirecek birçok çiçek açabilir. Bu çiçekler doğada olmanın yanında evimiz dede pek ala olur ve büyür. Bu çiçekler bize soğuk mevsim için de baharı yaşatarak stresimizi ve sinirimizi alır. Kışı seven ve sevmeyen insanlar ortak temel alındığında kışın insanların çok sinirli bir hal aldığını biliyoruz ve çoğumuz buna gözümüzle de şahit olmuşuzdur. Bu kadar sinirli geçen bir günün ardından eve gelip de göreceğimiz bir çiçek bizler için tatlı bir yorgunluk kahvesinden iyi olacaktır. Şimdi kışın açan çileklere birkaç örnek verelim.



Kardelen


Doğunun gülü diye bir çiçek ismi duymuşsunuzdur. O çiçek ismi kadar güzel olan kardelen çiçeğidir. Kardelen çiçeği çiçekler için de beyazın efendisidir.  Kışın ortasında onu bir karın içinde hafif pembeye kayan o harika rengiyle görürseniz asla şaşırmayın çünkü kardelen kış çiçeğidir. Kışın kraliçesidir.

Menekşe


Menekşelerin hepsi kışın çiçek açmaz âmâ halk arasında hercai menekşe olarak bilinen bu çiçek kışın çiçek açıp sarı rengiyle kışa senden korkmuyorum ve senin soğuğuna meydan okuyorum diyerek çiçek açar ama o kardelen kadar karı sevmez kışın açsa da asla kar yağdığında açmaz. Bir rivayete göre kardelen ve menekşe aşk yaşarlar ve kar yağar sevdiğini görmek için kardelen açar ama menekşe kardan korkar açmaz kardelenin o günden sonra boynu bükük kalır ve bu çiçeğe de hainlikten dolayı hercai menekşe denir.

Nergis


Nergis! Çiçeklerin tanrıçası adının yunan mitolojisinden alan o eşsiz çiçek ve bizi candan etkileyen bembeyaz haliyle kışa meydan okuyacak kadar cesaretli olan nergis de kış çiçeğidir.

Şebboy


İsmi bizlere biraz yabancı olsa da kışa damga vuran bu çiçek birçok renkte olsa da genel de mavi rengiyle doğaya eşiz bir hava karat ve bu havayı kuruyana kadar devam ettirilir. Bu çiçek de kışın açan çiçeklerdendir.

Atatürk Çiçeği


Kışın açan pek çok çiçek vardır ama biz size son olarak Atatürk çiçeğini anlatalım. Bu çiçeği kimi kabul eder kimi kabul etmez ama atamızın ismini taşıyan ve tepesin de yapraklarının arasında çiçekleri bulunan bitkiye atamızın önerisiyle Türkiye’ye gelmiştir ve bu çiçek kışın açan ve atamızın ismiyle anılan en güzel çiçektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder