23 Haziran 2020 Salı

Serada Çiçek Yetiştirmek


Çiçek yetiştirmek bizler için bir rahatlama huzur kaynağı olsa da bu iş ve para kazanmak için de yapılabilir. Bu işi yapan ve çok fazla para kazanan kişi vardır.  Bu işten para kazanılır mı diye ya da nasıl yapıyorlar diye soranlar için hem serada çiçek yetiştirme konusunu hem de bu işten para kazanma konusunda sizlere birkaç özel bilgi verelim. Öncelikle bu işi zevk için yapan inanlar çok karlıdır. Ceplerine para girmez ama içlerine huzur girer. Bizler sinirlendiğimiz de elimizi bir şeye atınca elektriklenme olur ve deriz ki elektrik yüklenmişim. Hemen gider ayağımızı toprağa basarız. Yani bu da demektir ki toprak bizim rahatlamamızı sağlar.




Serada Çiçek Yetiştirme Nasıl Olur?


Öncelikle bu işi yapmak isteyenler çiçek işinden para kazanmak isteyenler içindir. Bu işi hem sevmek hemde bu işten para kazanmak kulağa çok hoş geliyor peki sera da çiçek yetişir mi ne yapmamız gerekiyor. Öncelikle bu işi yapmak istiyorsanız hangi çiçeği yetiştirmek istediğinize ve Pazar bulmaya öncelik verin örnek veriyorum ki siz gül yetiştirmek istiyorsunuz ve Pazar buldunuz ve gülü satacağınız fiyat 5 lira sera masraflarını hesap ettiniz ve size güzel bir kar bırakıyor. Bunun için yapacağınız mevsim kış olacaktır muhtemelen ki zaten mevsiminde her çiçek yetişir ve para kazanmak zor olur. Siz yetiştireceğiniz serayı kurmadan önce yaprağı birkaç kere sürün ve havalandırın. Bu toprağın gücünü arttırmak için birebir uygulamadır.

Sera Toprağı Bakımı


Sera toprağı bakımı yaparken toprağı sürüp havalandırdıktan sonra yapmanız gereken ilk iş toprağa bulabilirseniz hayvan gübresi çekin ve toprağı bir kez daha sürün bu şekilde toprak gübre karışacaktır. Sonra serayı kapatın ve hemen ekim yapmayın toprak ve seranın uyum sağlama ve seranın sıcaklık ortalamasını bulması bir hafta bir vakit alacaktır. Bunu yaparken unutmamanız gereken bir noktada çiçeğin yetişme vaktidir. Onu doğru ayarlamanız hasat için çok önemlidir. Sulama konusun dada elle sulama değil damlama sistemi kullanın bu suyun daha ölçülü ve aynı seviyede akmasını sağlayacak sizlerin çiçeklerinin birinci sınıf olmasını ve en iyi fiyattan alınmasını sağlayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder