26 Haziran 2020 Cuma

Sümbül Nasıl Yetiştirilir?


Çiçekler bizler için bir dosttur. Bu dostumuz belki bizle konuşamaz ama bizim dertlerimizi dinler. Biz onla ilgilendikçe o da bizim yüzümüze açtığı çiçekle güler işte bu kadar vefalı bir arkadaştır bu çiçekler. Bizler ne zaman bunalsak sıkılsak ona koşarız. Onunla bir oluruz bu çiçeklerden bir tanesi de sümbüldür. Hikâyesi de vardır. İki aşığın mezarında çıkarmış olan sümbül aynı zaman da aşkında en büyük sembollerindendir. Bu çiçek sizlere bir doğa kokusu evlerinize huzur verecek ve onunla sohbetiniz de parlayan renkleri ile sizi kendisine bağlayacak bir çiçektir. Sümbül nasıl yetişir? Sulaması nasıl olur? Toprağı nasıldır? Gibi sorularınızı açıklayıp sizlere en güzel sümbül yetiştirme konusunda yardımcı olacağız.



Sümbül Yetiştirme


Sümbül özellikleri arasında genel de Akdeniz iklim şartları ister ama siz eviniz de bu şartlara sahipseniz odada yetişir. Doğrudan gelen hiçbir hava olayını sevmez ne doğrudan gelen güneşi ne de doğrudan gelen rüzgârlardan hoşlanan bu çiçeğimiz ortalama 15 derece sıcaklık şartlarında en güzel uyumu sağlar ve çok hızlı gelişir.

Sümbül Sulama Şartları


Sümbül sulama şartlarınıza ve evinize çok kolay uyum sağlar sadece şunu yapmanız şarttır. Hangi saatte suyu verdiyseniz gün içinde o saatlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Yani dengesiz sulanan bir sümbül çok da iyi çiçek açıp çok da gelişmez. Bununla birlikte sizlere şunu da söyleyelim hangi bitki olursa olsun suyun azını da çoğunu da hiç sevmez. Sadece toprakta nemi her zaman tutun ve kaybettirmeyin.

Sümbül Toprak İlişkisi


Sümbülün toprak şartlarını size öyle anlatacağız ki başka hiçbir yerde bunları bulamazsınız. Sümbül sürekli nemli toprak ister dedik bunu suyla sağlayabilirsiniz ama suyun çoğu da azı da kuruma yapacaktır. Toprak havalı bir toprak olursa o zaman nemli kalma olasılığı daha da yüksek olacaktır. Bunu sağlanmak için toprağı yumuşatacak olan hayvan gübresi çok önemlidir. Hayvan gübresi hem toprağa ayrı bir vitamin katar hem de sürekli bitkinin nemli kalmasını sağlar. Bu yöntemle sümbül yetiştirirken en iyi sümbül çiçeğini yetiştirebilirsiniz
Bunun yanı sıra hangi çiçek olursa olsun onla konuşun ve ona ilgi gösterin unutmayın çiçekler birer canlıdır ve sizlere en iyi dosttur. Onu8n canlı olduğunu hiç aklınızdan çıkartmadan sürekli sohbet edin ve farkı görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder