28 Haziran 2020 Pazar

Zambak Nasıl Yetiştirilir?


Çiçek sevmek hepimizin doğasında olan bir durumdur. Bir kadına verdiğimiz bir çiçek onu çok mutlu eder ve bu eşiniz ya da sevgilinizse onun size karşı tavırlarını yumuşatır ve daha ılımlı yapar. Çiçek yetiştirmek de çok önemli bir olaydır. Çiçek yetiştiren insanlar sinir olarak daha yumuşak ve dingin yapar. Bir psikoloğa gittiğiniz zaman sizlere öneri olarak toprakla uğraşmanızı söyler bunun yanın da çiçeklerin en büyük özelliklerinden biri de evimize kattığı o hoş havadır. Bu hava evlerimizi başka bir renklilik ve hava katar. Peki, zambak çiçeği evde yetişir mi bu çiçek nasıl yetiştirilir sizlere bilgiler verelim.




Zambak Çiçeği Yetiştirme


Zambak çiçeği normal olarak bataklıklarda yetişen ve çok güzel kokusu olan bir çiçektir. Bu çiçeklerin yazın yaşama şansı yoktur ve yazın kuruyacaktır. Bu işi yapmak isteyen insanlar için belirtelim ki ben olursa olsun bu çiçek biraz zahmet istese de evler dede yetişebilir. Bu çiçeği bu kadar özel kılan sadece narin olması değil sizin ilginize muhtaç olmasıdır. Bu çiçek güçlü bir bitkidir ve doğru şartları sağladığınız zaman sizleri asla yarı yolda bırakmayacaktır.
 Zambak çiçeği laciverte çalan renkleri ile sadece süs bitkisi olarak kullanılmaz. Koku olarak da muhteşem bir kokuya sahip olan zambak çiçeği sizlerin evlerine bahar kokusunu her zaman verecektir.

Saksıda Zambak Yetiştirmek


Zambakları saksıda yetiştirmek isteyen kişiler öncelikle onun yetiştirilme şartlarını çok iyi bilmelidir. Yoksa bu çiçeği yetiştirmeniz imkânsızdır.
Bu çiçeğin yeri çok çok önemlidir. Zambak çiçeği aşırı sıcaktan ve güneşten hoşlanmaz ama güneş ışıklarını çok sever yani ona sıcağı yedirtmeden ışıklı bir yerde bakmanız onu daha huzurlu kılacaktır.
Zambakların sulama şekli de fazlası ile önem isteyen bir durumdur. Başta dediğimiz gibi zambaklar çok hassas bitkilerdir. Bu hassas bitkiler suyu sever ama çiçek açana kadar yani çiçek açtıktan sonra ona su vermeyeceksiniz. Zambaklar kireçli sudan da çok hoşlanan çiçekler olmadığı için arıtma tarzı kireci az olan suları tercih ederseniz sizler için daha kolay olur bu iş. Bununla berber de kireç oranı az olan bir toprak çeşidi seven zambak bu şekil de saksıda yetiştirilebilen bir çiçektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder