16 Haziran 2020 Salı

Manolya Çiçeği


Manolya çiçeği çoğu şarkıya konu almış renkleri ile göz dolduran muhteşem bir çiçektir. İnsanlar hep çiçek sevmelidir ki düşünsenize büyük şehirlerde yaşayan insanlar stresten uzak kalmak için bir toprak bulamıyor uğraşacak bu insanlarımız stres yüzünden sürekli birbirini yiyorlar. Keşke bütün insanlar evlerinde bir çiçek beslese ve stresini bu toprağa atsa. Toprak elektriği alır diye boşa dememişler ve sizde çiçek sevdiğiniz kadar rahat edeceksiniz. Bunları sizi derken asla laf olsun diye söylemiyoruz yalnızlığınızı alacak bu durum sizleri çok mutlu bir insan yapacak hele ki bu yetiştirdiğiniz manolya kadar güzel bir çiçek olursa o zaman değmeyin keyfinize.




Manolya Çiçeği Bakımı Ve Toprak Yapısı


Manolya çiçeği toprak olarak biraz seçici bir çiçektir genel de sevdiği topraklar iç Anadolu ve egede yetişen topraklar olsa da belirli bir uyum sürecinden sonra çoğu toprakta yetişebilir. Sizler sadece bu çiçeği yetiştirmeye karar verin. Manolya çok kuvvetli bir kök yapısına sahip çiçektir. Bunun için siz ne kadar kuvvetli bir toprak yetiştirirseniz o da o kadar vitamini yüksek alacak ve ona göre gelişimini hızlandıracaktır. Bu toprak bakımında gübreler çok önemli bir yer tutar. Suni gübreler doğaya zara verir diye düşünen çok hasa olan kişiler vardır böyle bir durum olmasa da yine de bu şekil de düşünenler için en önemli yapılacak şey hayvan gübresidir.

Manolya Ve Sulama


Manolya sulama konusunda da hassa olan bir bitkidir.  Bu kadar kuvvetli köklere sahip olan manolya su içme konusunda da çok hızlı tüketen bir canlı olduğu için suyu çok sever. Yalnız kaba taslak bir sulama sizlerin çiçeği için çok da iyi olmayacaktır. Onun için sulamaları düzenli bir şekilde yapmanız gerekecektir. Bu çiçek size bu kadar hassa anlattıksa da yine de kendini idare edecek bir bitkidir.

Manolya Ve Güneşlenme


Manolyanın güneşlenme süresi sizler için yorucu olmayacak bir çiçektir. Bununla birlikte gölgelerden de nefret etmeyen bir çiçek olduğunu sizlere bildirmekte yarar var. Çiçekler için zaman çok önemli bir noktadır yani su ve güneşi onlara zaman programı yapıp verin ve bu sayede en iyi manolya çiçeğini yetiştirirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder