20 Haziran 2020 Cumartesi

Papatya Nasıl Yetiştirilir?


İnsanların sevdiklerine almak konusunda çok sevdiği bir çiçek vardır papatya. Papatya her yıl dönümlerinde her sevgililer günün de bizlerin gözdesi olur ama sadece bu kadar. Bir çiçeği kullanmak gibi olan bu durum hoş mudur? Tartışılır. Bizler size papatya yetiştirme konusunda öneriler de bulunalım. Sizler artık papatya almayın ve evde yetiştirin. Düşünsenize karınıza yıl dönümü hediyesi olarak kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz bir papatya ve canlı hala saksıda. Bunla diğeri bir olmaz. Papatya çok gazla çeşidi olan bir çiçektir. Bu çiçeğin en güzel özelliği her ay yetişebilen türlere sahip olmasıdır. Papatya nasıl yetiştirilir. Toprak özellikleri nasıl olmalıdır sizlere anlatacağız ve bu sene en güzel papatya yetiştiren sizler olacaksınız.



Papatya Yetiştirme


Papatyanın önce karakter özelliklerini öğrenelim. Papatyanın türlerine göre yetişme tarzı değişim gösterse de genel olarak yetişeceği mevsim ilkbahardır. Bunun yanı sıra ılıman iklim sevdiği söylense de sıcak iklimler de de yetişebilen bir çiçektir. Bu çiçeğin en büyük özelliklerinden bir tanesi de adapte olmak konusunda asla sorun yaşamaz.

Papatya Sulama Koşulları


Papatya sulama koşulları olarak suya adapte olmak konusunda uzmandır az ve çok suya kısa sürede adapte olur ama saksıda yetişen bir papatyada bu işler çok farklıdır. Sizler bu işi yaparken hangi şartlarda sulamaya başladıysanız bu şartlar ile devam ederek en güzel papatyayı yetiştirebilirsiniz.

Papatya Ve Toprak Koşulları


Papatya toprak olarak da seçici bir bitki değildir ama damar yapısı çok güçlü olan bir çiçek olduğu için vitamini çok çabuk emer ve bundan sonra toprak vitamin takviyesine ihtiyaç duyar. Bu takviyeyi ister sizlerin satın alacağı ilaçlarla isterseniz de hayvan gübresi ile yapın. Şunu diyelim ki hayvan gübresinin olduğu yerde papatya kendiliğinden açar yani doğada. Bu da demektir ki bu gübreleri çok sever.
Papatya saksı da yetiştirilirken hızlıca damar salacağı için belli bir süre sonra saksıda sıkıntı yaşar ve bu süreçten sonra sizlerin gerektiğini hissederseniz saksıda bir numara da büyüğe geçmeniz gerekecektir. Bu bililer ışığında en güzel papatyayı yetiştiren siz olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder