21 Haziran 2020 Pazar

Saksıda Çiçek Yetiştirme


Bizler insan oğlu olarak doğaya karşı her zaman ilgili olduk. Bizler doğadan uzaklaştıkça doğayı evimize taşımaya çalıştık. Topraktan uzak kalmak bize hiçbir zaman yaramadı. Stres bunalım gibi şeyler hep şehir hayatının kargaşasından geldi. Sizler için saksıda hangi çiçekleri yetiştirilebilirsiniz ve lakin saksı toprak değişimi nasıl yapılır gibi saksıda çiçek yetiştirmenin faydalarından bahsedeceğiz. Öncelikle çiçek yetiştirmenin en önemli yanı ruhsal dinginlik kazandırmasıdır. Yani sizler vücudumda elektrik var dediğiniz o elektiriği en kolay şekil de toprakla, çiçekle uğraşarak atarsınız. Şöyle saat 7 de eve geldiğinizde renk renk çiçekleri ile parlayan çiçeğinize su vermenin huzurunu yaşamanızı öneririz. Ben hiç çiçek bakmadım nasıl yapılır diye soranlar için anlatalım.




Saksıya Çiçek Ekme


Saksılara çiçek ekmek çok basit olaylardır. Çiçekler iki şekil de ekilir veya dikilir birinci yöntem tohum olarak alıp ekmektir. Genel de insanların yaptığı ise fidan şeklinde alıp dikmektir. Bu işten çok anlamıyorsanız biz de ikinci yöntemi sizlere öneririz. Sizler fide dediğimiz fidanı alıp diktiniz peki bu fidenin toprağını nasıl ayarladınız. Bu mesele saksı ekiminde çok önemlidir. Ekeceğiniz çiçek ne olursa toprakta da onun isteğine göre şekil alır. Örnek bir gül aldınız gül nasıl toprak sever humuslu toprak sever değimli? İşte gül için humuslu toprağı ya alacak ya da yaratacaksınız.
Yaratmaktan kastımız yanlış anlaşılmasın humus bol miktarda vitaminli topraktır. Yani toprağa hayvan gübresi karıştırarak bu işi çok kolay halledebilirsiniz.

Sulama Ve Drenaj


Saksıda sulama çok önemli bir nokta olacaktır. Özellikle suyu çok seven ve az seven bitki ayrımını9 çok iyi yapmalısınız ve ona göre sulama yapmalısınız. Peki drenaj nedir? Drenaj da tam bu konuyla alakalı bir durumdur suyu çok sevmeyen çiçeklerin saksılarında açılan deliklerle birlikte suyun kökten ayrımı yapılır ve çürümelere karşı önlem alınmış olur.

Çiçeklerde Psikolojik Bakım


Saksı çiçeği için bu da çok önemlidir asla unutmayın ki eliniz de beslediğiniz bu çiçekler birer canlıdır ve onların da bunalım geçiren durumları vardır. Onlarla konuşmayı asla unutmayın ve sürekli onlara şarkı söyleyin bu konuya inanan da çok inanmayan da. Bir çiçek bizi anlar mı diyenler deneyin ve farkı görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder