10 Haziran 2020 Çarşamba

Küpe Çiçeği


Çiçek beslemek her insanın anlamayacağı güzellikte bir durumdur. Bu duruma maruz kalan insanlar diğerlerine göre daha huzurlu ve rahat bir yaşam sürer. Peki çiçek beslemekten insanlarımız neden çekinir. Bunun cevabını da biliyoruz. Bunun iki yanıtı vardır ya kurumasından korkması yani bakamamaktan korkmak ya da evlerimizin kirleneceğini düşünmek. Bu kadar basit bir iş için evlerimiz de o harika varlıkları beslemekten kaçıyoruz. Bazıları çiçek beslemekten kaçtığı için benim bahçem yok diyerek bir kenara çıkıyor ama bu çiçekler balkonda saksıda da çok kolay yetişebilen bir çiçektir. Şimdi sizlere balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz bir çiçek hatta balkonunuzu renk renk yapacak bir dünya harikasından bahsedeceğiz.



Küpe Çiçeği Nerede Yetişir?


Küpe çiçeğinin güzel olduğu kadar nazlı olduğunu da biliyoruz. Bu çiçeğin ülkemiz de yetişemeyeceği ya da yetiştiren bile çok güzel bir şekil de yetiştireceğini düşünmeler. Bu çiçeğin daha ılıman ve serin yerlerde yetiştiği çok doğrudur ve yaz sıcaklığından çok hoşlanmaz. Bunun için ülkemizin de yaz sıcaklığı yüksek bir ülke olduğunu düşünürsek ne yapacağız? Sizlere anlatacağız.

Küpe Çiçeği Toprağı


Küpe çiçeği toprak olarak serin toprakları sever ama biz bu çiçeği nerde yetiştireceğiz saksıda yani bizim bir şekil de bu toprağı serin tutmamız gerekecektir. Bunu nasıl yapacağız. Çoğumuzun aklına gelmez ama hayvan gübresi özellikle büyük baş hayvan gübresi toprağın suyu çektikten sonra kurumaması ve serin kalması bu şekil de normal bir toprağa bu şekil de bakarsanız hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

Küpe Çiçeği Sulama


Küpe çiçeği suyu çok sever ve drenaja yani saksıda deliklere gerek yoktu. Bu ilk noktamız asıl su noktasında önemli olan onu sıcağa karşı korumak için yaprakları sulamaktır. Bunu nasıl yapacağız. Bir sprey şişesi hiçbir şey yoksa cam sil şişesini tertemiz yıkadıktan sonra sıcakta yani yazın gelip gidip boş oldukça yapraklarını sulayın bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır.

Küpe Çiçeği Havalandırma


Küpe çiçeği bu kadar sıcak iken nasıl havalandıracağız diye hepimizin düşünceleri vardır. Bunu şöyle anlatalım kışın serin havada güneşe çıkarmakta sıkıntı yok ama yazın hava çok sıcak bu çiçekte güneşe dayanamıyor onun yapmanız gereken çok az bir süre özellikle sabah serin iken hava bu işi yapmak ve çiçeğin güneş ihtiyacını gidermiş olursunuz. Elinizden geldiği kadar serin yerlerde tutun çiçeği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder