4 Haziran 2020 Perşembe

Karanfil Nasıl Yetiştirilir?


Çiçekler dünyanın en güzel bitkilerinden bir tanesidir. Bizler özellikle Türkler olarak ülkemiz de birçok çiçek yetiştiririz. Bunu çok seven bir ülke olmamız da en büyük pay duygusal bir millet olmamızdan kaynaklanır. Bununla beraber ülkemiz dünyanın en çok farklı bitkisinin yetiştiği ülkelerden bir tanesidir. Bu kadar farklı iklimleri yaşamamız da çok farklı çiçeklerin yetişmesine yol açar. Bu kadar farklı çiçeklere sahip ülkemiz de süs de çok önemli bir noktadır. Bunun önemli olması kadınlarımız için çiçekleri evlerimiz de süs eşyası olarak öne çıkarır. Sadece buna bağlı olarak değil bizler için artık bir gelenek halini almıştır. Çiçekler için de en çok bilinenleri arasında bulunan çiçeklerden bir tanesi karanfildir. Karanfil hem evlerde hem bahçelerde yetiştirilir. Bununla beraber kadınlara erkeklerin hediye olarak aldığı çiçeklerin başında gelenlerdendir. Şimdi bu bitkinin nasıl yetiştiği konusuna bakalım ve sizlere bilgiler verelim.



Karanfil Hangi Bölgelerde Yetişir?


Karanfil Akdeniz ikliminde yetişir. Ülkemiz de bölge olarak Akdeniz ve ege de yetişir ege bölgesi de Akdeniz iklimine sahip bir bölgedir. Bu çiçek yetiştirilme olarak mevsimleri dikkate alan bir çiçektir. Yani yılın dört mevsimi ekimi yapılamaz. Bu çiçeğin ekimi genel olarak nisan ayına tekâmül eder yani bu yadan önce soğuğa bundan sonra ki aylar da sıcağa takılan bitki hassa bir bitkidir. Bunun için nisan ayı bahar mevsimi en güzel zamandır. Bu ayda ekilen ürün sizin yetiştirme şeklinize göre ortalama haziran ayı gibi çiçeklerini açar.


Karanfil Nasıl Yetiştirilir?


Karanfil özellikle yukarıda yazdığımız aylar da güneşli bir ortam da genel olarak açık alanı sever bu iş bu kadarla sınırlı değildir yani evler dede yetişebilir yalnız onu siz sürekli güneşli yere koymalısınız ve havaya göre günde 5 saate yakın bir zaman sürecince güneş alması işleri çok daha kolaylaştırır. Bu şekil de güneş seven bir bitkiyi bahçelerde yetiştirmek daha mantıklı bir olaydır.
Toprak olarak size birçok bilmediğiniz kelime ile nette bu işin yetiştiriciliği anlatılır. Bu işin kolay yolu şudur. Toprak zengin vitaminlere sahip ise bitki daha hızlı yetişir ve sizler için daha güzel ürünler sergiler. Bununla birlikte ticaret için bu işi yapacaksanız hemen toprağınızı alın ve ziraat mühendislerine ölçümünü yaptırın bundan sonra ki süreçte onlar size toprakta olan eksikleri söyleyecek ve daha iyi bir ürün yetiştirmenizi sağlayacaktır.
Ben evimde saksımda süs olarak bu bitkiyi yetiştireceğim diyorsanız bunun için saksıya koyduğunuz toprağa hayvan gübresi katın ve bu gübre toprağa zengin vitaminler katacak sizler için en iyi kuvvetli toprağı sağlayacaktır.  Sizin saksıda dikkat etmeniz gereken tek olaya suların kökte kalmasını engellemek ve yavaş bir şekil de saksıdan boşalımını sağlamak olacaktır. Bu şekil de köklerin sağlıklı kalması bunun yanı sıra çürümesini önleyecektir.
Karanfili evde yetiştirmek isteyen kişiler aynı zaman da güneşe koyduktan sonra ona müzik dinletsin bundan sonra da sohbet edip konuşun bunun farkını gördüğünüz zaman müzik ve konuşmanın ne kadar iyi geldiğini anlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder