5 Haziran 2020 Cuma

Kasımpatı Çiçeği


İsmini tam olarak nereden aldığı bilinmez ama geçmiş yaşantısı çok değişiktir. Mezarlıklarda kullanılan bu çiçeğin neden böyle bir şey için kullanıldığı çok da bilinmez ama günümüz de bu algı değişmiş kasımpatı çiçeği roman kadınların saçlarında, bizlerin bahçelerinde ve aynı zaman da balkonlarında yer almaya başlayan bir çiçek halini almıştır. Böyle güzel bir çiçek hem mezarlığı güzelleştirip hem de evlerimizi yine diyelim bu batıl inancın nereden geldiği bilinmiyor genel olarak bu çiçeğimiz insanlara verilen aşk çiçekleri arasında yer almış ve artık hangi çiçekçiye gitseniz bu çiçekten bulabilirsiniz. Bu çiçeğin yetiştirilme şeklini iyice anlatıp sizlerin en iyi kasımpatı çiçeğini yetiştirmenizi sağlayacağız ve sizleri en mutlu çiçek annesi yapacağız.




Toprak Özellikleri


Kasımpatı çiçeğimizin toprak özellikleri asla sizi yormayan ve çok kolay ulaşabileceğiniz bir özelliktir. Şöyle genel bir toprak bu çiçeğin işini görecek olsa da biz size en çok sevdiği toprağı anlatalım. Kırmızı toprak bu çiçek her toprağa uyu sağlasa da kırmızı toprakta gelişim özelliklerini çok kolay ortaya koyabilir. Sadece ekim işi biraz dikkat isteyen bir noktadır. Size kasımpatı çiçeğinin ekimini geniş geniş anlatalım ki sizler en güzel kasımpatıyı yetiştirin. Toprağı aldığınız zaman poşetten çıkarın ya da bir yerden aldığınız zaman güneşe koyun 10 dk. da bir karıştırarak güneş altında bir saat bekletin. Bu güneşle birlikte toprağın daha fazla verimli olmasını sağlayacaktır. Bunu yaptıktan sonra eğer bulabilirseniz, hayvan gübresi ile toprağı karıştırıp sulayın saksının içinde. O toprak suyu çekince kasımpatı ekime hazır bir duruma gelmiştir.

Sulama Özellikleri


Kasımpatı çiçeğimizin sulama özellikleri çok kolay ama sık bir şekil de olmalıdır. Bu çiçeğimizi ektikten sonra en az günde üç kere sulayın. Bu durum beni yorar diyorsanız yapmanız gereken geniş ve derin bir saksı alıp suyu bol koymaktır. Derinde olan kök suyu yavaş yavaş emek bir kere sulama ile bu işi çok kolay bir şekil de yapmanızı sağlayacaktır.

Güneşlenme Koşulları


Güneş ile de arası muhteşem olan kasımpatı çiçeği sizi çok yormaz ama yarı gölge yarı güneş olan bir nokta işinizi daha da güzel kılar nasıl olacak bu? Sabah güneşi alan ve öğleden sonra gölge olan bir yerde daha güzel ve hızlı büyür bu çiçeğimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder