24 Haziran 2020 Çarşamba

Siyah Gül Ve Anlamı


Güller hatta bitkiler içinde bazı bitkiler endemik yani nasır bulunan bitkilerdir. Bu bitkilerden bir tanesi de siyah güldür. Siyah gül dünyada sadece Türkiye’de yetişir ve Türkiye için dede sadece şanlı Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişir. Bu kadar az bulunan bir gülü almak ve hediye etmek sevdiğiniz kadının gözünün içine bakarak sen benim gönlümde teksin bu gül dünyada tek ikiniz birbirinize çok yakışırsınız diye bir sözle verirseniz etkilenmeyecek ve mutlu olmayacak kadın yoktur. Sizler bu gülün anlamını ve hikâyesini bildiğiniz zaman daha güzel bir şekil de gülü karşı tarafa iletebilirsiniz. Bu da sizleri her zaman artı olarak öne geçiren durumlar olur.



Siyah Gül Anlamı Nedir?


Bu gülün rengi siyahtır ama anlamı değil siyah gül demek yeni başlangıç olarak adlandırılır. Tek ve narin olduğu için bizlere ayrıca karşımız da aksine ne kadar kıymet verdiğimizi de hatırlatır. Bu gülün dünyada sadece bir yerde olması onu daha da özel kılar kırmızı gül kadar değilse de aşkı anlatan çiçeklerden bir tanesidir. Bu çiçeğin aşkı anlatması size kalmıştır siz e kadar güzel anlatırsanız bu işte çiçek o kadar yardımcı olacak ve sizlerin sevdiğinizi mutlu etmesine yardımcı olacaktır. Bu gülün hikâyesi de çok başkadır.  Sevginiz için bu hikâyeyi okuyup ona bu gülü verirken ona anlatın mutlaka çok etkilenecektir ve sizi ömür boyu çok sevecektir.

Siyah Gülün Hikâyesi


Osmanlının 3 kıtada at koşturduğu zamanlarda bir yeniçeri kızın birine deli gibi âşık olmuş. Osmanlı devletin de yeniçeriler evlenmeyen bir askeri gruptu ve aşk daha başlamadan imkânsız olmuş. Çocuk ordudan kaçıp kıza gitmek için her yolu denemiş ve eni sonu başarmış. Kızın karşısına çıkıp durumu anlatmış. Kız Hristiyan’mış ve oğlana vurulmuş oda oğlan kızdan Müslüman olmasını istemiş kız kabul etmiş ama kızın ailesi bunu kabul etmemiş ve oğlanı öldürtmüş. Oğlanı alıp bir ağacın altın gömen kız mezarın başında ölene kadar beklemiş ve babası kızı almaya geldiğinde pişmanlıktan oğlanın mezarına su dökmüş o su döktükçe siyah güller çıkmış ve ölen oğlan kızın babasını asla affetmemiş. Kız da öldükten sonra babası oğlanın yanına gömmüş onlar ahirette yeni bir dünyaya adım atmışlar ve siyah güller onlar kavuşunca toprağın altına dönmüşler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder