18 Haziran 2020 Perşembe

Mimoza Çiçeği


Size farklı çiçeklerden bahsetmeye devam edelim. Şimdi aklınıza az bildiğiniz bir çiçek olan mimoza çiçeğinden bahsedelim. Öncelikle şunları söyleyelim sizlere bu çiçek diğer çiçeklere göre daha zor yetişen bir çiçektir bu çiçeği yetiştirmek isterseniz uğraşmayı göze almanız gerekecek ve kolay olmayan şartları göze alacaksınız. Bununla birlikte çok emek verdiğiniz şey diğer ürünlere göre hem güzel hem de kıymetli olacaktır. Bu çiçek ilgiyi çok sevmekle birlikte bütün çiçeklerin de ilgiyi sevdiğini sizlere bir kez daha hatırlatalım. Biz Türk insanı çok duygusal bir millet olmamıza rağmen konu bitkiler olunca biraz zalimleşiyoruz ve çiçek ya ne anlar ilgiden lafı gibi laflar kullanırız. Bu bizim yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi olacak ve çiçeğimiz asla istediği düzeyde olmayacaktır. Bunun yanı sıra ilgi gören bir çiçek çok daha başka olacaktır, deneyin ve görün.



Saksıda Yetiştirme


Saksıda yetiştirme bu çiçek için zor olan bir koşuldur ama şöylede bir durum vardır ki bu çiçeğin toprak koşulları çok aranan bir toprak olduğu için her bahçede yetişmeyeceği için saksıda yetiştirmek daha zor olmasına rağmen daha iyi olur. Nasıl yetiştireceğiz? Birazdan toprak şartlarından sulama koşullarından bahsedeceğiz o zaman çok kolay bir şekilde yetişme tarzını anlayacaksınız.

Toprak Koşulları


Bu çiçeğimiz diğer çiçekler gibi Humuslu toprağı sever ama çok da yüksek toprak sevmez. Bunun için asit oranı yüksek ama metal yani demir oranı az toprakta yetişmesi daha hızlı olmakla birlikte kendini bu topraklarda daha güvende hisseder. Bu çiçeğimize uygun şartları saksıda hazırladığınız zaman çok dar ve çok geniş saksı almayın orta halli bir saksı alın ve ona ekin bu şekil de içinde daha rahat edecektir.

Sulama Koşulları


Sulama koşulları toprağa göre daha kolay olmakla birlikte sizi asla yormayacak bir çiçektir. Sizden asıl beklediği koşul havadır. Günde bir kere suladığınız zaman bu çiçek rahatlıkla yetişir.

Hava Koşulları


Sudan daha önemli olan nokta havadır bu çiçek hava koşullarına da rahat uyum sağlasa da kışın sonuna doğru çiçeklenmeye başlayan bu çiçek çok soğuktan hoşlanmayan ve sizlerin seveceği bir çiçektir. Orta halli bir iklimde çok kolay yetiştirebilirsiniz.

İlgiye Bayılır


Bu çiçeğimizde ilgiyi çok seven bir çiçektir ve sizlerin onunla konuşması sohbet etmesi, müzik dinletmesi gelişimine artı olarak çok fazla etki eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder