31 Mayıs 2020 Pazar

Hanımeli Çiçeği


Kadınlar o kadar naif ve güzel varlıklardır ki çiçek kadar güzel şeylere ismini vermiştir. Bir çiçeğimizin adı vardır ki hanımeli olarak ad verilen bu çiçek yetişme şartları kolay ve ülkemiz de hem saksılara hem de bahçelere çok güzel bir görüntü verir. Kadınlarımız da bu fikir çok olmasa da erkeklerimiz de bir anlayış vardır. Çiçeğe ne gerek var. Kaldır şunları diye ama çiçeklerin faydalarını bilseler onlar kadınlardan daha çok çiçek beslerler. Gaziantep, Kocaeli ve en büyüğü İstanbul gibi büyük şehirlerde stres çok yüksek oranda vardır. Özellikle trafik ve çalışma şartlarında sinir düzeyimiz çok üst düzeylere çıkar ancak toprak bu siniri alır. Büyük şehirlerde toprak bulmak çok zor olduğu için en güzel yol evde saksıda çiçek beslemektir.




Toprak Şartları


Hanım eli yetişmesi çok kolay olan bir çiçektir. Bu çiçeğin toprak şartları en kolay olanındandır. Sizin bulacağınız herhangi bir toprakta yetişebilen bu çiçek sadece tuzlu yani kireçli toprağı çok sevmez. Bu toprağı seven çok az bitki olmakla birlikte kaktüs tarzı bitkiler sever. Kırmızı ve kahverengi orman toprakları bu çiçek için çok uygundur. Sizler bu topraklarda ki vitamini çok görmeseniz de çok kuvvetli topraklardır. Bu topraklar sulanacağı için vitamini çok çabuk gidecektir. Onun için yapmanız gereken toprağa ek vitamin ve hayvan gübresi olabilir.

Sulama Şartları


Bu çiçek sudan uzak bir çiçek olmamakla birlikte her gün sulamasanız da hemen kurumaz. Onun için sizi çok yormayacak olan bu çiçek tipi yetişmesi ve ihtiyaçları kolay karşılanabilen çiçeklerdendir. Bu çiçek ve bütün çiçekler için bir durum vardır. Planlı sulama sizler için aslında çok önemli görülmeyen bu nokta çiçekler için çok önemlidir. Bu kadar önemli olmasını şöyle açıklayalım. Bir insan kilo almak için doktora gittiğinde ne der doktor. Düzenli beslenin. Çiçekler de öyledir düzenli beslendikçe daha güzel ve renkleri canlı bir şeklide açarlar.

Güneşlenme


Güneşi seven bir çiçek olan hanım eli bitkisi güneşten çok uzun süre ayrı kalırsa renkte solma ve ileri ki zaman da kurumaya başlar onun için bu çiçeğimizi güneşten asla uzak tutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder