2 Mayıs 2020 Cumartesi

Açelya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?


İnsanlar şehir hayatlarında en çok sesten gürültüden bıkarlar ve bu durumdan kaçmak için her yolu denseler de kaçmak o kadar kolay olmayacaktır. Peki, biz insanlar bu kadar hassas olan durumlar da dâhil sinir, stresten nasıl uzak duracağız? Bunun yolu çok kolaydır. Toprakla uğraşacaksınız ve sizler de pamuk gibi bir insan olacaksınız. Peki, toprağı bulmak kolay değil hele ki İstanbul tarzı büyük şehirler de o zaman yapacak şey çok açıktır. Evimiz de çiçek yetiştireceğiz. Hem bizler için bir uğraş olacak hem de sinir stresten uzak tutacak bu yöntem bizi. Bunlar tek neden değildir. Yani sadece bunlar için yaparsanız sizlerin bu işi başarma şansınız yoktur aynı zaman da bu işi severek de yapmanız gerekmektedir.




Açelya Çiçeği Bakımı


Açelya çiçeği çiçeklerin prensesidir ve bu çiçeğin ismini kimse bilmez. Zooloji ilmiyle uğraşanlar ona orman gülü de der. Bu orman gülünü sizlere evde nasıl yetiştirmemiz gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz ve evde birçok renkte ve evimizi hoş kokusuyla saracak açelyalar öncelikle saksıda yetişebilen bir çiçek olmasına karşın çok hassa olan bir çiçektir.

Açelya Çiçeği ve Konumlandırma


Konumlandırma derken aklınıza gelmesi gereken çiçeği nasıl bir şekilde ev içinde bulunduracağımız. Bu çiçeğimiz güneş ışınlarından çok kolay bir şekil de etkilenebilen bir çiçektir. Bu çiçeği asla direk güneşe maruz bırakmayın. Öyle bir durumda çiçeğinizin güneşe maruz kalan kısmı direk kurumaya başlar bundan sonra ki süreçte ise diğer tarafı da kurtarmak imkânsıza yakın olur. Onun için bu çok önemli bir durumdur.

Açelya Toprağı


Açelya toprak olarak öyle çok ayrı topraklar istemez ama toprakta vitamini her çiçek gibi o da çok sever. Bu çiçeğimizin toprağına biraz da hayvan gübresi katarsanız toprak daha güçlü olacaktır. Bu şekil de olan toprakta çiçek daha güçlü ve hızlı bir gelişim yaşar.
Açelya çiçeğinin sulanması
Bu çiçek suyun fazlasına da azına da tepkili olan bir şekildedir. Yani ona ne çok ne de az su vereceğiz. Suyu verirken de çok zamanlı bir şekil de vermek de çok önemlidir. Yani şöyle bir nokta. Sabah verdiniz akşam da verdiniz diğer günler de aynı tarzda sularsanız çok güzel bir çiçek yetiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder