17 Mayıs 2020 Pazar

Çiçek Türleri Ve Evde Yetişen Farklı Çiçekler


Çiçek türleri nelerdir? Kaç çeşit çiçek vardır? Bu soruları kadınlar biraz erkekler çok az bilir. Çiçekler bizi dinginleştiren ve huzur veren canlılardır ki şunu da belirtelim her bitki canlıdır. Çiçekler insanların evlerinde ve yaşadığı ortamlarda vardır. Peki, çiçekler sadece güllerden mi ibarettir. İnsanlar bu güzel canlıları sadece güller gibi düşünür. Sadece çiçek deyince akıllarımıza güller bile geldiği olur. Bu kocaman dünyada bizlerin bilmediği o kadar çok çiçek vardır ki. Bunun yanında tür de başka bir konuya girer yani çiçek türleri dediğimiz zaman aklımıza bir sıralama gelmek zorundadır. Bu sıralama nasıl olacak ve hangi çiçekler türler içine girecek şimdi bunlara bakalım.
Sizler için çiçek türleri için de 200'e yakın bilinen tür olmakla birlikte sizlerin az bildiği çiçek türlerine örnek verelim.



Evde Beslenebilecek Farklı Çiçek Türleri


Çiçek türleri evlerin de farklı çiçek türleri beslemek ve evlerine farklı farklı renkler katmak isteyen kişilerin daha çok baktığı konuların başın da yer almakla birlikte evleriniz de kolayca besleyebileceğiniz çiçek türlerine bakalım.

Açelya


Farklı yöreler de farklı isimlerle sahip olan bu çiçeğimiz orman gülü ve açelya isimleri ile çok meşhurdur ve evler de kolayca yetiştirebilecek çiçek türleri arasında bulunan bu tür toprak ve güneşten hoşlanmayan özellikleri ve farklı renkleri ile çok dikkat çekmektedir.

Akasya Çiçeği


Evlerin içinde beslenme şartı oldukça zor olsa da bahçeniz varsa bahçeniz de farklı renkleri ve inanılmaz kokusu ile akasya çiçeği mutluluğun en büyük örneği olacaktır. Daha çok ılıman ve sıcak iklimleri sevdikleri için genel de Türkiye’de ege, Akdeniz ve ve bu iklim tipine yakın yerlerde yetişeceğini söyleyebiliriz.

Bambu


Evim de farklı ve kimsenin evinde bulunmayan ya da çok az bulunan bir bitki beslemek istiyorum derseniz bambu hem farklı şekli ve az bulunan bir tür olması ile güzel bir süs çiçeğidir. Nete bambu yazıp da yanlış anlamayın bambu ağacı ve bambu süs bitkisi farklıdır ve bambu ağacı 500 metre boyu ve farklı şekilleri ile evde beslenemezken bambu süs bitkisi evlerinize ve ofislerinize çok ayrı bir hava katacaktır.

Begonya


Begonya da evleriniz de yetişecek farklı türlerden bir tanesi olup Türkiye de olan ve evler de bulunan bir bitki olsa da süs olarak daha çok evlere girmesi gerekir. Bunun en büyük sebebi ise görüntüsünün yaydığı mutluluktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder