16 Mayıs 2020 Cumartesi

Çiçek Toprağı Neden Küflenir?


Çiçekler hayatımızı da sevenler için bir aile üyesi olacak kadar çok sevilir bunun yanında evlerimiz de verdikleri koku ile muhteşem bir görüntüye de ortak eder bizleri. Çiçek beslemek özellikle ülkemiz de kadınların sevdikleri bir olay olsa da erkekler de çiçekleri çok severler. Sizlere çiçeklerin hastalıklarından bahsetmiştik şimdide bazı bakım hatalarından kaynaklı çiçeklerin kötüye gitmesiyle sonuçlanan olaylar olabilir. Bu hastalıklar solma sararma ve kuruma gibi hastalıklar olmakla birlikte bir de bizleri rahatsız eden küf vardır. Küfler sadece çiçeklere verdikleri zararla değil verdikleri kötü kokuyla da bizleri ve evlerimiz de yaşayanları rahatsızım eder şimdi sizlere çiçeklerin neden küflendiklerinin nedenlerinden bahsedelim.


Çiçeklerde Küflenme Ve Nedenleri


Çiçekler bazı yanlış olaylardan sonra küflenip, küf hem çiçeğe hem de kokusuyla bizlere rahatsızlık verir. Küflenme nedenlerini anlatmadan önce sizlere şu bilgiyi verelim, çiçekler için ne yapacaksanız yapın her şeyi zamanında yapın zaman bizim için olduğu kadar çiçekler içinde çok önemli bir olaydır.

Havasızlık


Havasızlık çiçeklerin en büyük korkusu olabilir benim çiçeğim bunu istemez diyenler olabilir. Her çiçekte güneşi ve havayı çok sevmez ama çok sevmez ki illaki ihtiyacı vardır. Sizler sürekli o çiçeği besleyip sulayacaksınız ve hava almadığı sürece bu sulama bir küfe neden olur.

Yanlış Sulama


Yanlış sulama derken kast ettiğimiz çok farklı bir durumdur. Bazı çiçekler sisin sandığınız kadar suyu sevmez ve siz su verdikçe bu suları emmez saksıda kalır bu da bir tür küfe neden olur. Peki sizler ne yapmalısınız. Sizlerin yapması geren olay çok basit bir olaydır. Saksıda açacağınız deliklerle fazla suyun akmasını sağlayarak çiçek için küf oluşmasını önleyebilirsiniz. Bu da toprakta küfü önler.

Güneşten Uzak Kalmak


Güneş bütün çiçeklerin ihtiyacı olan bir durumdur kimi 10 dk. kimi de 5 saat boyunca güneşi ister sizler bunu çiçeğin özelliğine göre yaptığınız zaman işleriniz çiçek açısından çok kolay olacaktır. Bunu yapmadığınız zaman hem havasızlık hem de güneşten uzak kalan çiçek nemli kalan toprağında küfü görmeye başlar bu küf hem ağır bir koku yapar hamda sağlıklı bir çiçek yetiştirmenizi önler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder