22 Mayıs 2020 Cuma

Çiçeklerin Böceklenme Sebepleri


Çiçeklerin bizler için önemi çok fazladır. Aylarca onlara bakarız ve aramız da duygusal bir ilişki oluşur. Çiçek bakmak çok zor bir iştir ve bizim bu dostlarımıza saldırmak isteyen birçok hayvan, böcekle karşı karşıya kalabiliriz. Bizler bu işten çok kolay bir şekil de çıkacağız ve önlemler alacağız. Beraber bu işin en iyi halini başaracağız. Sizlerin bu yazıları bizler için çok önemlidir çünkü ülkemiz de çiçeklere doğaya hala çok önem veren kişiler olduğunu anlıyoruz.  Şimdi bazı insanlar doğada çiçeklere birçok böcek gelir ama kurumaz diye düşünüp sineklenme ve diğer böceklere önlem almaz ve sebeplerini merak etmez onun için de çiçekleri kurur.



Çiçekler Ve Böcekler


Çiçeklerle böcekler arasında büyük bir düşmanlık vardır ve çiçekler sabit bir canlı olduğu için böceklerden kaçamaz. Peki, böcekler neden çiçeklere bu kadar ilgi duyar? Çiçekler yaprakları ve köklerin de böceklerin ihtiyaç duyduğu birçok besini tutar ve bu da böceklerin fazlasınca dikkatini çeker.

Çiçekler Ve Böceklenme Sebepleri


Yanlış Saksı Kullanımı


Saksı seçimi böceklerin ilgisi konusunda çiçekler açısından çok önemli bir noktadır. Bu iş neden bu kadar önemlidir? Sizler saksı seçerken çömlek tarzı saksılar yerine evden kestiğiniz plastik yağlı kapları veya tahta saksıları tercih ettiğiniz zaman tahtadan ve yağdan kaynaklı böcekler gelirler ve çiçeklerinizi istila eder kurumaya doğru giden yolculuğu başlatırlar.

Topraktan Böceklenme


Toprak sürekli nemli olursa orada birçok solucan tarzı şeyler olur ama bunlar çiçeğe zarar vermez asıl zarar veren karınca tarzında olan böceklerdir. Toprağın olduğu yerde mutlaka böcek olacaktır.

Doğal Böceklenme


Böceklenme için illaki şu olmalı bu olmalı demek de çok yanlış bir durumdur. Bununla beraber böcekler normal hava şartlarına bağlı olarak da böceklenir bunlar için alınan önlemler çok önemlidir.

Böceklenmeye Karşı Önlemler


Öncelikle yukarıda saydığımız ve böceklenmeye neden olan olayları yapmayın bundan sonra ki süreçte yapmanız gereken zirai ilaçları kullanmaktır. Zirai ilaçlar zarlı olduğu söylenen ama böyle durumun olmadığı ilaçlardır. Nasıl ki insanda bit olduğun da bundan rahatsız olursa hayvanlarda bu böceklerden rahatsız olur ve ilaç kullanarak bu böcekleri dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder