18 Mayıs 2020 Pazartesi

Çiçek Yetiştirmede Önemli Ayrıntılar


İnsanlar bazı noktalar da canlılarla uğraşmayı çok küçümsüyor. Örnek bir çiçek için ektin suladın hop oldu. Böyle bir durum yok bizim kadar canlı olan bu bitkilerin hakkında daha çok bilgi sahibi olmamız gerekecek. Bu neden mi bu kadar önemli? Bir gün işinize lazım olur diye değil her zaman doğayla ilgili bilgi sahibi olmak işinize yarayacaktır. Bir gün ailenizle oturacağınız bahçeniz olursa ya da varsa orada çiçek yetiştirip aile boyu huzur içinde yaşamak istemez misiniz? Herkesin isteyeceği bir durum olduğundan adım gibi eminim. Çoğu insanımızın da korkusu bahçede ben nasıl bakacağım otu var pisliği var. Ya da saksıda nasıl yapsam ev çamur olur gibi kafamız da birçok ayrıntı var şimdi bütün ayrıntıları açıklayacağız ve hiçbir soru işareti kalmayacak.



Çiçek Yetiştirmenin Önemli Noktaları


Toprak Seçimi


Bu ilk ayrıntımız olacak çünkü saksıda olsa bahçede olsa çiçekler toprağa ekilir veya dikilir. Toprak seçimi neden önemlidir? Bazı çiçekler kireçli toprak severken bazı topraklar yıkanmış yani kireçsiz toprak sever bazı topraklar bol vitaminli toprak severken bazı topraklar ise normal derecede vitaminli toprakta çok rahat yaşamını devam ettirebilir. Bunun için önce çiçeğimizi belirliyoruz sonra ise ona uygun toprağı seçiyoruz.
Bahçede toprak önemli iken saksıda çiçek ekecek olan kişiler için saksı seçimi de toprak kadar önemli bir noktayı oluşturur. Bizler direk bir saksı alıp çiçeği ekersek yine büyük bir hata yaparız. Her çiçek dar sevmediği gibi bazı çiçekler de bol saksı sevmez. Yani çiçekleri seçip bunlara çok dikkat etmeniz gerekecektir.

Sulama


Bu da ayrıntısı bol olan bir konudur. Çoğu insana kolay gelir karat sürahiden suyu olsun bitsin ama işler böyle değildir. Sulama yaparken saatten tutunda koyduğunuz suyun miktarına kadar çok farklı alanlar vardır. Özellikle saat konusun da çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bugün sabah 8.00 de su veripte yarın akşam 20.00 de su verirseniz bu çiçek için sağlıklı bir sulama şekli değildir ona göre günde kaç öğün suya ihtiyaç duyuyorsa ona göre sulama yapın.

Güneş İhtiyacı


Bu da önemli son noktamızdır. Su, toprak, güneş aslında hava da vardır ama zaten güneşe çıktığı zaman havayı da alacağı için hava ile güneşi tek çatı altında anlatıyoruz. Güneş çiçekler için vazgeçilmez bir olasılıktır. Bazı çiçekler çok sevmese de yine de bir saat de olsa ihtiyaç duyar. Yine ayrıntılı bir konu onun için çiçeğiniz hakkında araştırma yapın ve güneş ihtiyacına göre onu dışarı çıkartıp hava aldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder