14 Mayıs 2020 Perşembe

Çiçek Sulama Taktikleri


Hayatımız da çiçeklerin çok önemli bir yeri vardır. Çiçekler bize hem neşe veren hem stresten uzaklaştıran bir üründür. Bu ürünler beslemek bizlere hem huzur verir hamda günümüz de bir şekil de ticaret kaynağı olmuştur. Çiçek bakımı insanları biraz korkutur ama çiçek bakımı hem evde hem bahçede çok kolaydır. Siz evde çiçek besleyen bir kişi iseniz sizler için çiçek sulama taktiklerini ayrı vereceğiz hem de bahçe çiçek sulayanlar için birçok kolay yol anlatacağız.



Çiçek Bakımında Kolaylıklar


Çiçek bakımında öncelikle kolaylıkları sizlerin de üretebileceğinizi bilmeniz gerekir. Öncelikle saksıda çiçek besleyen kişiler için kolay toprak değişimini anlatalım. Sizler çiçek toprağını değişeceksiniz ve toprağın dağılacağından korkuyorsunuz. Şunu bilelim illaki yere toprak dökülecektir. Önemli olan en az zararla bu işten kurtulmaktır. Yapacağınız şey çok basittir. Yere sereceğiniz bezlerle önlem aldıktan sonra yapacağınız şey toprağı sulamak ve çamur halini almasını sağlamak. Bundan sonra üstten alta doğru çamura baskı uygulayın ve çamur iyice sert olsun kaldırdığınız zaman tek parça olarak kalkacaktır ve eviniz de en az zararla kurtulmuş olacaktır.

Çiçek Budama Yöntemleri


Çiçeklerin budanması kesinlikle uzmanlık gerektiren bir konudur. Bununla birlikte sizlerin de alıştıktan sonra bir uzaman gibi bu işi yapacaksınız. Size buradan bilgi verirken bütün çiçekleri tek tek anlatma şansımız yok ama zamanını ya da diğer ölçülerini netten izleyip uygulayabilirsiniz. Korktuğunuz kadar zor bir şey değildir bu.

Çiçek Sulama Yöntemleri


Çiçek sulama yöntemleri içinde birçok yöntem vardır. Özellikle bahçelerde yapılabilecek modern sitemler vardır. Bu sistemlerin başında yağmurlama yani fıskiye denilen sistem ve yaprakları suyu sevmeyen çiçekler için de damlama sistemi son derece moderndir. Bunları bizde biliyoruz evde yapmamız gereken kolay sulama yöntemlerini anlatın bize diyenler için kolaylıkları anlatalım. Öncelikle zamanlama çok iyi olacaktır, yani bugün sabah suladığınız zaman yarında da sabah sulayın ki çiçeğiniz daha çok gelişsin. Bununla birlikte ben bir yere gitsem ve çiçeğimi nasıl sulayacağım diyenler için en kolay taktiği sizlere anlatalım. Bir kova veya şişeye ince bir boru takın ve borunun ucuna da bez koyun şişeyi çiçeğin üstünde bir yere asın yani bir neci serum yapın ve evde olmadığınız süreçte bu iş kendiliğinden yavaş yavaş olacaktır. Serum hortumları bu iş için bulunmaz nimettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder