11 Mayıs 2020 Pazartesi

Beyaz Gülün Anlamı Nedir?


Dünyada her şeyin bir anlamı vardır. Bizler insan olarak karşımız da bulunan kişilere hediyeler alırız ve bu hediyeler erkekler alınca genel de çiçek olarak alınır. Kadınlar hediyelerin en güzelini hak eden ve bizlerin başının tacı olan varlıklardır. Bu varlıklara verdiğimiz her hediyenin bir anlamı olmalıdır. Bu yüzden en anlamlı olan hediyelerden biri olan güller kadınların en çok sevdiği hediyelerdir. Bir kadına gülü verirken al diye verilmez. Ona gülün anlamını taşıyan ve etkileyecek bir şekil de verilmesi gerekir. Bir beyaz gülü nasıl vermeliyiz anlamı nedir sizlere hikâyesiyle birlikte anlatalım ve sizlere en romantik halde hediye vermeyi anlatalım.


Beyaz Gülün Anlamı


Güllerin hepsi birbirinden temiz ve güzeldir. Beyaz gül ve diğer renkte olan güllere birçok anlam yüklenmiştir. Bu anlamları size yazalım. Beyaz gül renginden dolayı saflığı ve temizliği anlatır. Bu saflık bizlerin karşı tarafa en çok safsın değil sen çok temizsin anlamında vermemiz gereken bir anlamdır. Beyaz gül aynı zaman da gelinlik rengi olduğu için evliliğin de temsilidir. Evlilik teklifi yaparken kişiler bu çiçeği vererek karşıya evlik istediğini anlatmaya çalışır. Sizler de sevgilinize veya eşinize bu güzel gülü verecekseniz asla al diye vermeyin ve ona bu çiçeği verirken şiirler ve güzel sözlerle verin. Bu çiçeğin anlamını daha da arttıracaktır. Sizlere bu gülün hikâyesini de anlatalım.

Beyaz Gülün Hikâyesi


Bu gül için onlarca hikâye vardır ve bu hikâyeler dilden dile dolaşarak farklı anlamlar da kazanır ve farklı anlatımlar içeri. Şimdi sizlere beyaz gülün en bilinen hikâyelerinden birini anlatalım. İki âşık vardır ve bu âşıklar birbirini çok severler. Kızın babası oğlana kızını vermek istemez ve onları ayırmak için her şeyi yapar bu işte başarılı olamayacağını anlayınca kızını başka birine verir ve onları bu yolla ayıracağını düşünür. Kız gelin gideceği gün oğlan canına kıyar ve bunu gelin at üstünde gelin giderken öğrenir. O an kendini atın üstünden aşağı atar sonrasında boynu kırılan gelinle sevdiğinin halini gören babası pişman olur ve onları yan yana gömer. Bu iki mezarın üstünde birçok beyaz gül çıkar bundan sonra beyaz gül evliliğin temsili olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder