19 Mayıs 2020 Salı

Çiçeklerde İlaç Kullanımı


Zirai ilaçlar kullanımı yanlış mıdır? Diye yıllardır tartışılan bir konu olduğu doğrudur. Bize göre zirai ilaçların kullanımında değil atıklarının doğada bırakılması yanlıştır. Çiçekler insanlar arasında ev de saksıda yetiştirilebilen hatta yetiştirilmesi kolay gibi gözüken ama birçok ayrıntısı olan bir ürünlerdir. Bu ürünler de ilaç kulanı mı yapılır mı? Ya da buna gerek var mı diye birçok düşünce vardır. Bu iş için gerekirse bu noktaya dikkat edelim gerekirse ilaç kullanımı yapmakta bir zarar yoktur. Şimdi sizlere hangi hastalıklarda ilaç kullanmanız gerekiyor anlatacağız. Bununla birlikte ziraat mühendisi olmadığımız için ilaç önerisinde bulunmak doğru olmayacaktır. Onun için sizlere hastalıkları anlatalım ve sizler de ona göre ilaç alın.



Sineğe Karşı İlaçlar


Bu ilaçlar içinde beklide en ihtiyacınız olan ilaçların başında gelir saksıda çiçek yetiştiren biri için çok da gerekli mi bilmiyorum ama bahçede çiçek yetiştirmek isteyen veya yetiştiren herkes için bu durum gereklidir. Sinekler saldırı sırasında çiçeklerin yapraklarını ve çiçeklerini yer üstüne de pislerle bu da çiçekte bazı hastalıkların oluşmasına neden olur veya budama yapacaksınız ki her zaman yapılmaz ya da sinek ilacı alıp kullanacaksınız. Bu şekil de onlar çiçeğe yaklaşamaz. Marketlerde satılan ve evlerde kullandığımız sinek ilaçlarını sakın kullanmayın ikisi çok farklıdır.

Otlar İçin İlaçlar


Bahçeniz de çiçekler dışında köklerin de birçok da ot çıkar bu otlardan kurtulmak için sürekli kazma ile kazmanız ya da bel dediğimiz işlemi yapmanız gerekmektedir bir bahçıvan yoksa bu işi yapmak biraz sizleri yorar ve çok da vakit alır. Onun için otlara önlem almalı ve onun cinsine göre ilaçlarını almalısınız. Özellikle en çok çıkandan bir tane alıp da gidebilirsiniz otun resmini de çekebilirsiniz. Ziraat mühendisleri otun yaprağına bakar ve ilacı öyle verir kalın yapraklı sivri yapraklı damarlı gibi birçok ot için ayrı ilaç vardır.  İlaçlama yaptıktan sonra ilaç artıklarını doğru bir şekil de atın ve doğaya asla zarar vermeyin.

Vitamin İlaçları


Vitamin ilaçları da çiçeklere verilen ilaçlar arasındadır bu ilaç gerektiğinde bitkiye verilerek onun daha güçlü ve canlı olmasını sağlar. Bu ilaçları kullanırken sadece yapmanız gereken doğru uygulamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder