9 Mayıs 2020 Cumartesi

Begonvil Çiçeği Nasıl Yetişir?


Ruhun gıdası topraktır. Toprakla uğraşmak insanları olabildiğince rahatlatır. Bizler dünyanın en kolay sinirlenebilen canlılarıyız. Bu işin ucunda hele bir de şehir hayatı varsa bu hayat bizi iki kat daha sinirlendirir. Bunun yanı sıra bizleri rahatlatacak ve elektriğimizi alacak bir yol çiçekler ve topraktır. Biz de kadınlar sadece bu işle uğraşır zannedilir ama erkeklerde bu işlerle uğraşıyorsa rahatlayabilir. Çiçekler sadece evlerimizi bahara çeviren canlı bitkilerdir diye düşünmek çok yanlış bir algıdır. Çiçekler görsel olarak da evlerimizi süsler ve görsellik olarak da çok güzel bir hava katar. Peki, evlerde sürekli gül mü yetişir. Sizler için bugün bahçelerimize renk katacak çok renkli ve farklı yani halk arasın da az bilinen bir bitkiden bahsedeceğiz. Begonvil çiçeği.



Begonvil Çiçeği Nasıldır?


Begonvil aslında bir çiçek mi yoksa bir ağaç mı tartışılabilir am açtığı birbirinden güzel çiçeklerle birlikle biz ona bodur çiçek ağacı desek orta yolu bulmuş oluruz. Ortalama boyu 10 cm ye kadar ulaşabilen bu çiçek yetiştirme olarak benzer olsa da çok farklı yanları da vardır. Onun için çok dikkat ederek yetiştirmeniz gereken bir bitki türüdür.

Begonvil Sulaması Nasıl Yapılır?


Begonvil sulama olarak Akdeniz iklimi ürünü olduğu için genel de bahardan sonbahara kadar kalan ve çiçekleri ile ortalığı süsleyen bir çiçek türüdür. Bu çiçek türü nemi, çok sever ve sıcaklara karşı da çok dayanıksız bir çiçek olduğu söylenemez. Sulama olarak ise vakitli sulama konusunda çok hassa olan bir çiçek türüdür. Yani bugün suladığınız bir begonvili yarında aynı saatlerde sularsanız, daha güzel çiçek verecektir.
Toprak çeşidi olarak da humus miktarı direk olarak çok fazla olsun diyen bir çiçek değildir ama siz humus miktarını fazla yaparsanız çiçekleri daha renkli ve gür olacaktır. Bu olaylardan sonra humus miktarını yani çiçeklerin vitamini nasıl arttıracağınız konusunda bilgi verelim. Humus miktarı artış olarak gübre ile arttırılır. Bu ağacı çok fazla ekmek istiyorsanız toprağınız bir test ettirin derim. Bu şekil de toprak sizlere eksik yanlarını söyler ve ona göre vitaminlerini verirsiniz. Bahçeniz dört dörtlük olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder