24 Mayıs 2020 Pazar

Ev Saksı Çiçekleri Nelerdir?


Evlerimiz de kadınlarımız ağırlıklı olmak üzere erkeklerimiz de çiçek yetiştirmeyi toprakla uğraşmayı severler. Toprakla uğraşmanın bize birçok faydası vardır. Bu faydalardan biraz bahsedelim. Evlilik programlarında çok duyardık eskiden senden elektrik aldım diye sözler.  Bu mantıklı bir kelime olmasa da vücut gerçekten stresle dolduğu zaman elektrik alır. Bazen bir demire dokunduğumuz da ya da biri ile tokalaştığımız da elektrik çarptı deriz. Bu elektrik çarpması yalan değildir. Bununla birlikte toprakla uğraşmak bizden bu stresi yani elektriği alıp atacaktır. Bu kadar büyük şehirlere sahip olan güzel ülkemiz Türkiye’miz de bunalıma giren ve bu kalabalık ortamdan uzaklaşmak isteyen birçok insan olsa da durumlar uygun olmadıkça yapamazlar.



Evde Gül Yetiştirme


Gül hepimizin bildiği ve yetiştirmesi çok kolay bir çiçektir. Bu çiçek genel de bahçelerde yetişse de saksıda yetişme şartlarına sahip bir çiçektir. Örneğin balkonu olan bir evde renk renk gülleri saksılara ekerek harika bir görüntüye sahip olabilir ve rahatlayabilirsiniz.

Papatya Yetiştirme


Hepimizin bildiği bu çiçek de yine evlerimiz de saksılarda yetiştirilebilecek çiçeklerden biridir. Bu çiçeği gidip satın almanıza gerek yok evde saksıda çok kolay yetiştirip hem bir çiçek sahibi olabilir hem de evinize renk katabilirsiniz. Bu çiçekle uğraşmak sizi çok rahatlatacaktır.

Akasya Çiçeği Yetiştirme


Akasya çiçeği çok bilinmeyen bir çiçektir ve sakın akasya ağacı ile karıştırmayın. Akasya ağacı ve çiçeği farklı şeylerdir. Bunun yanı sıra evimde bir farklılık olsun diyenler için akasya çiçeği güzel ve anlamlı bir çiçek olacak ve sizleri çok mutlu edecektir.

Lale Yetiştirme


Bir çiçek ki şarkılara konu olmuş. Tarihin devrine adını vermiş ve renk renk görüntüsü ile içimizi ferahlatan bu çiçek de evlerde çok yetiştirilmeyen bir çiçek olmakla birlikte yine saksılarda yetişebilen bir çiçektir. Biraz özen gösterirseniz bu çiçek evinizi süsleyebilir.

Sümbül Yetiştirme


5. çiçeğimiz olan sümbül de yine şarkılara konu olan ve görüntüsüyle bizleri etkileyen bir çiçektir. Bu çiçeği evde yetiştirmek zahmetlidir ama sizin ilginizle bu çiçek de yine saksınız da evinize hoş bir hava katan çiçekler arasına girecektir.
Bu çiçeklerin en büyük ortak özelliği ilgiyi sevmeleridir. Bununla birlikte herkes çiçek yetiştirir. Sulama koşulları, toprak özellikleri bunları alışırsınız. Sizler unutmayın her çiçek bir canlıdır ve omlara öyle davranın en iyi yetiştiricilik budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder