5 Mayıs 2020 Salı

Akasya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?



Çiçekler hem süs hem de koku olarak kullanılan aynı zaman da bazılarının da ilaç yapımına çok katkısı olduğu bilinen bitkilerdir. Çiçek aşkın sembolüdür. Beyaz gül alırsınız evlilik anlamı taşır, papatya alırsınız temizliğin sembolüdür. Aynı zaman da koku olarak da çok çeşidi vardır. Bundan farklı olarak bizler için en önemli katkısı çiçeklerin sinirlerimizi kontrol etmesidir. Sizler canınız sıkılıp sinirleriniz alt üst olduğunda gittiğiniz psikiyatri doktorları size ilaç yanında toprakla uğraşın diye öneri sunar. Toprakla uğraşan insanların sinirlerin de azalma ve toprağa değmekle vücudunuz da ki elektriği alam özelliği vardır. Buna şehirler de ulaşma imkânı çok zor olsa da eviniz de yetiştireceğiniz çiçek ve tarzı şeyler sizleri çok rahatlatacak.


Akasya Çiçeği Yetiştirilme Şartları


Akasya çiçeği yetiştirme şekli olarak çok da kolay olmasa da zor da olmaz. Akasya ağacı ve akasya çiçeği karıştırılmamalıdır. Ağaç da çiçek açara ama ikisi çok farklıdır.
Sulama olarak akasya çiçeği çok da zor değildir yani suya karşı çok hassas değildir. Sizden bu çiçeğin beklediği tek şart zamanında sula beni der. Bununla birlikte suyu koyduğunuz saksı altı delik bir saksı olursa sizler için daha iyi olacaktır.
Toprak olarak da çok seçici bir durumu yoktur. Yani bu kireçli toprak bunun humusu az diye size asla naz etmeyecektir. Sizden tek isteği şudur. Benim toprağıma vitamin ver bunu ister ilaçla yap ister hayvan gübresi ile sen beni vitamine boğ ki bende sana çok güzel çiçekler vereyim diye bu şartları unutmayın.
Nem konusunda akasyaya dikkat edin akasya neme çok önem vermez deseler de nemli toprakta daha güzel çiçekler verecek olan bu akasya çiçeği bu şartlar altında size daha iyi çiçek verir. Bu arada güneşi de sever bu bitki.
Akasya çiçeği odunsu bir bitki olarak görülür yani halk arasında ek sula yetişir ama bu iş asla böyle değildir her bitki de olduğu gibi bu bitki de konuşmaktan ve müzik dinlemekten hoşlanır. Bunu insanlar kabul etmez ama deneyin farkı hemen göreceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder