20 Mayıs 2020 Çarşamba

Çiçekler Nasıl Bir Ortamda Yetiştirilmelidir?


Çiçekler hakkında son dönemde birçok spekülasyon yapılmakta ve onların evlerimizden gönderilmesi için haberler yapılmaktadır. Bu ayrı bir olaydır ve sizlere bu konuyu açarak başlamak ve sizlerin içindeki korkulara karşı koymasını sağlamak istiyoruz. Çiçekler hakkında söylenen doğrudur onlar gündüz oksijen üretirken gecede karbondioksit üretir. Bizlere yanlış anlatılan is şudur ki çiçekler öyle bir oksijen emiyor ki sanki biz havasız kalacağız ve güm diye gideceğiz bu algı çok yanlıştır. Çiçekler oksijeni boyutuna göre çeker. Yani küçük bir çiçek bir insan kadar bile oksijen solumaz ve sizlerin bu durumdan içiniz rahat etmiyorsa yapmanız gerek gece uyumadan çiçeği salona koymak olabilir.




Çiçekler Ve Yetişmesi Gereken Ortam


Çiçeklerin yetiştirilmesi geren ortam hakkında net olarak bilgi veremeyiz bunun bir nedeni vardı ki çiçekler bulundukları ortamları özelliklerine göre seçerler. Sizler ne yapmalısınız öncelikle çiçeklerinizi iyice araştırın bazı çiçekler güneşli ortam sever kimisi rutubetli ortam sever. Onun için çiçekler nasıl bir ortam sever hakkında net bir şey söylemek için çiçek ismini vermeniz gerekmektedir. Sizlere gülün yaşam için gereken ortamları hakkında bilgi verelim. Güller evde yetişme olarak güneşli havalı ortamları sever siz bu ortamları sağlarsanız iyi bir gelişim gösterir.

Sulama Şartları


Su bütün çiçeklerin sevdiği bir durumdur. Bizler bu durumu sağlamak için elimizden geleni yaparız ve çiçeğimizin en iyi çiçek olmasını sağlarız. Peki çiçeklerde sulama şartları nasıl olmalı bir çiçeği yetişmesi için gerekli ortam da su nasıl verilmelidir. Su çiçeklere az ya da çok çiçeğin özelliğine göre verilse de asıl mesele zamanlı ve düzenli vermektir. Biz suyu ne kadar düzenli verirsek işimiz o kadar kolay olacak ve çiçeğimiz de muhteşem bir şekil de gelişim gösterecektir.

Ekim Şartları


Çiçek ekiminde şartlar çok önemlidir nasıl diyeceksiniz bir kere çiçeğin ekim vaktini çok iyi ayarlamak gerekir. Hangi çiçek hangi vakitte ekilir bunu ekeceğiniz çiçeğe göre vakte bakın ve ekeceğiniz çiçeğin toprak şartlarına da bakın kireçli bir toprak isteyen çiçeğe normal bir toprak verirseniz olmaz ve çiçek yetişmez onun için ekim konusunda yapmanız gereken uygun şartları ve vakti oluşturmaktır. Bundan sonra ortam kendiliğinden oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder