29 Mayıs 2020 Cuma

Gül Nasıl Yetiştirilir?


Çiçekler yetiştirilme şekilleri ve insanlara huzur veren yapıları ile birlikte insanların en çok uğraştığı canlıdır. Çiçeklerin şahı olarak bilinen gülü yazmadan önce çiçeklerin insanlara kattığı psikolojik katkıları anlatalım. İnsanlar ruhsal sıkıntılar yaşayıp hasta hanelere götürüldüğün de onlara ilaç tedavisinin yanında en büyük tedavi olarak toprakla ürün olarak en çok güllerle uğraşılması tavsiye edilir ve ya yaptırılır. Bunu neden yaparlar? Bir bitki insana ne katabilir ki? Bir bitkinin insana katacağı çok fazla şey vardır. İnsanların beyni çarklardan oluşur ve bizler sinir krizlerine girdiğimiz zaman bu çarklar çok hızlanır kendimizi kontrol etme yetimiz elimiz den gider. Bu bitkiler ve başlıca güller hem vücutta ki elektriği alır hem de sinirlerimize yaydığı olumlu baskı ile o çarkları düzene sokar ve biz yatışırız. Peki, bu çiçek olan gül nasıl yetiştirilir?



Gül Nasıl Yetiştirilir?


Öncelikle güller Türkiye de endemik bir bitki değildir. Bu ne demek? Güller ülkemizin çoğu bölgesinde yetişir. Yalnız karagül ülkemiz de Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti ilçesinde yetişir. Şehrimiz ede güller şehri olarak biline nehrimiz ise Isparta’dır. Biz size evlerimiz de nasıl gül yetişir onları anlatacağız.

Evde Gül Yetişir Mi?


Güller adaptasyon sürecini çok kolay sağlayan bitkilerdir ve kök salma konusunda da çok hızlı bir kök salma sağlayan güller saksıda ve normal bahçe de yetişebilir. Bu iş nasıl olur. Güllerin ekimi çok kolaydır. Güller budanma zamanında bazı dalları alınır ve bu dallar ekilebilir evet güller tohum olarak sadece yetişen bir bitki değil aynı zaman da dalından yetişen bir bitkidir.

Saksıda Gül Yetiştirme


Saksıda gül yetiştirmek istiyorsanız saksının eliniz den geldiğince çok dar olmamasına özen gösterin. Bu gülün canlı bir varlık olması ile ilgilidir. Saksıya koyacağınız toprağa eliniz den geldiği kadar doğal hayvan gübresi katın bu toprağın vitamin oranını yükseltir ve aynı zaman da güçlendirir. Bu toprağa ekeceğiniz güller topraktan besinini rahat almalıdır. Ektiğiniz güllere sulama konusunda ne çok cimri olun ne de bonkör bunun orta şeklini tutturmanız gerekmektedir. Güller bir gün ve ya iki gün sulamadığınız zaman kurumaz yalnız onlar da bizler gibi bir beslenme alışkanlığı oluşturur. Sizler bu beslenme alışkanlığına dikkat ettiğiniz zaman hem gelişimi hızlı olacak hem de açacağı güller daha hacimli olacaktır.

Bahçede Gül Yetiştirme


Bahçede gül yetiştirme de saksı da gül yetiştirme kadar kolaydır. Yalnız unutmayın hepsinin başı ilgidir. Gülü ekeceğiniz bahçe toprağını eşeceksiniz ve bu eştiğiniz yere gülü ekerken çukura atacağınız toprağa yine gübre katmayı unutmayın. Aynı şekil de ektiğiniz bu güllerin saksıdan farklı olarak boğaz kısmının sürekli otlarını alın ve özellikle sarmaşık adıyla hak arasın da bilinen bu otların gülleri sarıp boğmasına izin vermeyin. Bu şekil de kökleri be gövdesi rahat eden güller sizlere en güzel meyveleri verip açacakları güllerin hem hacimli hem de geniş yapraklarıyla muhteşem bir görüntü oluşturmasını sağlayacaktır.

Güllerle Konuşun


Güller birere canlıdır. İster saksıda isterse de bahçe de her canlı gibi onlar da ilgiyi çok sever ve sizler onlarla konuştukça onlar size karşılığını verecektir. Müzik dinletmek de güllere iyi gelen başka bir durumdur. Güllere müzik dinlettiğiniz zaman onlar da insanlar gibi daha rahat ve huzurlu bir şekil de yaşayacaklardır. Unutmayalım adları bitki olsa da canlı olan varlıklardır. Sizlerin kendiniz de gördüğünüz ihtiyaçlar onlar da da olacaktır. Bunu başarırsanız en iyi gül yetiştiren kişilerden biri siz olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder