28 Mayıs 2020 Perşembe

Guzmanya Çiçeği


Yine farklı ve sizleri mutlu edecek bir çiçekten bahsedeceğiz. Öncelikle şunları söyleyelim farklı değimiz bu çiçekleri Türkiye’de bulmanız çok da zor değildir hatta hiç zor değildir. Her şehirde çiçekçilik yapan ve çiçek yetiştiren yerler vardır biz farklı diyoruz ama halk için farklı ülkemiz de yetişebilen bir çiçektir.

Çiçekler bizler için bir hava atma malzemesi değildir ama kimsede olmayan bir çiçek varsa bu sizleri çok mutlu edecektir.  Bu çiçeğin nasıl yetiştiğine geçmeden önce sizlere yanlış anlaşılmış yâ da insanlara yanlış anlatılmak istenen bir konudan bahsedelim. Çiçekler geceleri odada olunca odadaki bütün havayı alır ve odaya zehirli olan karbondioksit verir. Bu doğrudur ama kısmen bitkilerde gece bizim gibi solunum yapar ama bizden çok solunum yapmaz tabi odanızda ki bir ağaç değilse. Bu konuyu açıkladıktan sonra yetişme şekline gelelim.



Toprak Özellikleri


İsmi farklı olan bir çiçek olan Guzmanya çiçeğinin toprak özellikleri ülkemiz de yetişmeye uygundur. Resmini gördükten sonra daha çok seveceğiniz bu çiçek kahverengi orman toprağında çok rahat yetişir yani ülkemizin çoğunda. Sizden istediği aşırı bir durum yoktur bununla birlikte yapmanız gereken ve bunu sadece buy çiçek için değil bütün çiçekler için yapmanız gereken nokta toprağa ekstra vitamindir. Bu vitaminle birlikte toprak verdiği ürünü daha canlı verir. Toprak özellikleri bu şekil de olan bitkinin bakımı kolaydır merak etmeyin.

Sulama Koşulları 


Sulama koşulları normal çiçeklerden farklı değildir. Nasıl sulama yapacaksınız? Bu çiçek nemli toprak sever bu da demektir ki siz bu çiçeği günlük sulamak zorundasınız. Bu sizleri yormayacak ve günde 1 dakikanızı almayacak bir durumdur. Bununla birlikte zaman çok önemlidir. Nasıl ki bir insan düzenli yemek yediği zaman çok daha hızlı gelişirse bitki d öyledir ne kadar çok düzen olursa o kadar çok gelişim olur.

Güneşlenme Süresi


Bizde çok yanlış anlaşılan bir durumda budur. Bir bitki güneş sevmezse bitti o bitki hiç güneşe çıkmaz. Bir bitki güneş severse de hiç balkondan içeri girmez unutmayın her bitkinin güneşlenme süresi vardır çok seven bir bitki günde 4 saat kalıyorsa az sevende 1 saat kalmalıdır ki vitamin alsın. Bu bitkide ortalama bir iki saat kadar güneşlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder