8 Mayıs 2020 Cuma

Bahçede Çiçek Yetiştirme


Evlerimizin bahçeleri evin görünümü için ilk olay yeridir. Eve gelen biz ya da misafir eve girince ilk bahçeyi görü ve pis ya da bomboş bir bahçe sizlerin evi için eksi puan ve komşularınız için büyük dedikodu malzemesidir. Sizler çiçek yetiştirmeyi seven kişilersiniz bizim bundan şüphemiz yok sadece bu iş nasıl yapılır onu bilmiyorsunuz. Onu da şimdi beraber öğreneceğiz. Bahçe dediğimiz kısım ortalama olarak 20 metre kareden küçük bir yer değildir yani oraya birden fazla çiçek ekme şansınız da vardır ve bu çiçeklerin rengini farklı farklı yaparak evinizi renk renk yapabilir ve hem huzuru hem de mahalle için de artıyı alabilirsiniz.



Bahçeye Çiçek Ekme


Bu konu da sizi en ince ayrıntısına kadar aydınlatmak istiyoruz. Bahçede çiçek yetiştirme fikri için oturduğumuz bölgeyi çok iyi bilmeliyiz ki toprak yapısına göre çiçek ekelim. Bu konuyu hallettikten sonra yapmamız gereken ikinci bir konu vardır. Bahçemizin ölçülerini ve güneşin geliş açısını çok iyi bilmeliyiz. Yok yok! Size elinize kâğıt kalem alıp hesap yapalım demiyorum sadece sabah güneşi bitkiler için vitamin deposudur ve sabah güneşi alan bitki daha canlı olur.
Bu konularda karar verdiysek şimdi yapacağımız konu hangi çiçekleri ekeceğiz tek bir çiçek mi yoksa karma mı bunlar da önemli bizim size önerimiz boyları uzayan yani gül gibi çiçeklerle daha kısa kalan örnek papatyayı yan yana ekerken gülün papatyaya gölge yapmamasına dikkat edin b u nokta çok önemlidir. Ben sadece gül ekeceğim diyorsanız mesela güllerden dekoratif şekiller yapıp renkli güller ekerek muhteşem bir görsele sahip olabilirsiniz.

Bahçe Çiçeği Toprak Ve Sulama


Bu konu saksı çiçeğinden biraz farklıdır. Toprağa dikilen veya ekilen ürün daha derine ekilmek zorundadır. Yüzde olursa o tohumu çıkaracak bir sürü hayvanın yanı sıra fidan olarak ektiğiniz ürünün derine ekilmesi de onun damarlarının altta olup topraktaki suyu daha rahat almasını sağlar. Kesinlikle gül gibi damarlı çiçekler ekme planınız varsa yapmanız gereken çukur da geniş olmalı ki damarlar daha rahat dağılsınlar. Sulama olarak da ektiğiniz çiçeğe göre değişse de su ile arası normal bir çiçek tercih ettiyseniz o zaman damlama şeklinde sulama yapın hem bütün çiçekler aynı koşulda sulanır hem de daha güçlü olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder