15 Mayıs 2020 Cuma

Çiçek Toprağı Ne Kadar Süreyle Değiştirilmeli?



Sizler de evde ne yapacağınızı bilen bir kişi değilseniz ve sürekli canınız sıkılıyorsa sizler için en büyük önerimiz çiçek bakımı yapmanız. Bunu ister varsa bahçeniz de yoksa da saksıda yapın ve bu işten her anlamda kazançlı olun. Sabahtan akşama kadar evde oturan bir bayansınız ve akşam kocanız gelince eve güneş doğmuş gibi seviniyor onunla sohbet etmek istiyorsunuz. O da işten yorgun argın geldiği zaman sizle çok ilgilenemiyor ve sizle onun arasında her gün ayrı bir kavga çıkıyor. Merak etmeyin bu sadece sizin eviniz de olan bir durum değildir. Bu durumu bütün ev hanımları yaşamakta olup sizlere önerimiz bir şeylerle özellikle çiçekle toprakla uğraşın ki stres konusunda sizleri pamuk gibi yumuşatsın.


Çiçek Sulama


Sizlere çiçek bakımını anlatalım ve bu işe beraber girelim. Çiçek sulamak çiçekte en zor olaylardan bir tanesidir. Basit göründüğünü çok iyi biliyorum diyeceksiniz ki ne var bunda al sürahiyi sula. Bu kadar basit bir sulama yaparsanız asla sağlıklı bir çiçek yetiştirme imanına sahip olmayacaksınız. Sulama yaparken dikkat etmeniz gereken en büyük nokta bir sulama planı yapmaktır. Sulama planı ile çiçeğin özelliğine göre bu noktaya çok dikkat edin çünkü bazı çiçekler suyu çok sever bazısı sevmez, ona göre bir sulama yapın ve hep aynı saatte su vermeye çalışın farkı göreceksiniz

Güneş Ve Havalandırma


Bu konuda da çiçeğinizin özelliği çok önemli bir nokta olacaktır. Çiçeğinizin özellikle suladıktan sonra hava almasını ve güneşe koymayı unutmayın. Bu şekil de sulandıktan sonra nemlene toprağın küflenmesini de önler ve çiçeğinizin muhteşem bir gelişim sağlamasını becermiş olursunuz.

Toprak Değişim Zamanı


Asıl konumuz olan toprak değişimi de diğer iki konu gibi çiçek özelliklerini çok iyi bilmeniz ve bu şekil de uygulama yapmanız gereken bir konu olacaktır. Eğer çiçeğiniz çiçek açma vakti toprak değişimi istiyorsa öyle yapın ya da saksıda gelişmeye başlayınca. Bunun tam anlamıyla bir zamanı yoktur. Sizin yapmanız gereken doğru u zamanı öğrenmek ve bundan sonra ki süreçte de bakımını yapmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder